Mražené dezerty: Bostonský koláč s vanilkovým krémem
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Mražené dezerty: Bostonský koláč s vanilkovým krémem
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Slavný piškotový koláč plněný vanilkovým krémem a přelitý čokoládou je kategorií sám o sobě a bostonské cukrárny i domácnosti jsou na něj patřičně hrdé. Zatímco v chladném období zahřeje, v mražené verzi je ideální na teplé letní podvečery, ať už v Bostonu či kdekoliv jinde.
Postup přípravy
-
V míse promíchejte pudink, smetanu a mléko, nechte stranou. Hranatou formu o rozměrech 23x33 cm vyložte alobalem. Dno vyložte sušenkami tak, aby bylo úplně pokryté, sušenky případně nalámejte a kousky vyplňte volná místa.
-
Pokryjte polovinou pudinkové směsi a uhlaďte ji. Navrch rozložte další vrstvu sušenek.
-
Pokryjte zbylým krémem a zbylými sušenkami a dejte stranou.
-
Polovinu čokolády, máslo, cukr a mléko rozehřejte v kastrolu při nízké teplotě a za stálého promíchávání. Zašlehejte vanilku.
-
Přelijte dezert ve formě a zlehka uhlaďte. Asi po 5 minutách, až poleva trochu vychladne, posypte zbylými čokoládovými peckami. Formu přetáhněte fólií a dezert dejte nejméně na 4 hodiny mrazit. Před podáváním ho můžete dozdobit mraženými malinami a jedlými kvítky.
Mražené dezerty: Bostonský koláč s vanilkovým krémem
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Mražené dezerty: Bostonský koláč s vanilkovým krémem
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Vyzkoušejte netradiční zmrzlinový pohár s balzamikem