Suroviny
- smetana ke šlehání (33%) 240 ml
- vanilkový pudink v prášku (s pravou vanilkou) 2 sáčky
- mléko (studené) 735 ml
- máslové sušenky 400 g
- čokoláda (pecky nebo nalámaná na kousky) 170 g
- máslo 110 g
- cukr krupice 100 g
- vanilkový extrakt 1 lžička
Postup přípravy
- V míse promíchejte pudink, smetanu a mléko, nechte stranou. Hranatou formu o rozměrech 23x33 cm vyložte alobalem. Dno vyložte sušenkami tak, aby bylo úplně pokryté, sušenky případně nalámejte a kousky vyplňte volná místa.
- Pokryjte polovinou pudinkové směsi a uhlaďte ji. Navrch rozložte další vrstvu sušenek.
- Pokryjte zbylým krémem a zbylými sušenkami a dejte stranou.
- Polovinu čokolády, máslo, cukr a mléko rozehřejte v kastrolu při nízké teplotě a za stálého promíchávání. Zašlehejte vanilku.
- Přelijte dezert ve formě a zlehka uhlaďte. Asi po 5 minutách, až poleva trochu vychladne, posypte zbylými čokoládovými peckami. Formu přetáhněte fólií a dezert dejte nejméně na 4 hodiny mrazit. Před podáváním ho můžete dozdobit mraženými malinami a jedlými kvítky.
Mražené dezerty: Bostonský koláč s vanilkovým krémem Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Vyzkoušejte netradiční zmrzlinový pohár s balzamikem