Kateřina Jašková

Mléčná rýže s mascarpone a karamelizovanými hruškami

Moje hodnocení
20x

Patří kaše mezi vaše oblíbené snídaně? Pak byste určitě měli vyzkoušet mléčnou rýži! Je krásně krémová a s karamelizovanými hruškami naprosto neodolatelná.

4 porce
45 minut

Suroviny

Karamelizované hrušky:

Postup přípravy:

  1. Mléko přiveďte v rendlíku pod bod varu a udržujte ho teplé. V hluboké pánvi rozpusťte máslo a na něm orestujte rýži.

  2. Poté zalijte rýži naběračkou mléka, osolte špetkou soli a vařte na mírném plameni. Rýži nyní vařte tak, jako byste vařili rizoto – vždy když se mléko vstřebá, zalijte rýži další naběračkou mléka.

  3. Vařte tak dlouho, než bude rýže úplně měkká, ale měla by zůstat lehce tekutější konzistence. Nakonec oslaďte vanilkovým cukrem a do uvařené kaše vmíchejte mascarpone, které nechte už jen rozpustit, kaši dále nevařte.

  4. V průběhu vaření rýže připravte karamelizované hrušky. Hrušky oloupejte a nakrájejte na plátky. V pánvi rozpusťte máslo, přidejte plátky hrušek, které orestujte a zasypte je cukrem, přidejte skořici a nechte zkaramelizovat, 5 minut povařte a poté nechte být.

  5. Hotovou kaši přendejte do hlubšího talíře, nahoru přidejte plátky hrušek a můžete přidat dle chuti kousek kvalitní čokolády, nasekané ořechy a jiné drobné ovoce.

Další recepty na chutnou mléčnou rýži najdete u nás na webu

Anebo pokud chcete, vyzkoušejte krupicovou kaši podle našeho videoreceptu

Kompletní recept najdet ZDE

Zdroj receptu

Kateřina Jašková

Miluji svůj život Kateřina Jašková

Blog Milluji je zaměřen na racionální způsob života. Naše zdraví a štěstí je ovlivněno nejen správným a kvalitním stravováním, ale také způsobem myšlení a naším celkovým životním stylem. Na tomto blogu najdete inspiraci pro zdravé vaření a pečení, výrobu domácí kosmetiky, motivační články, články o zdraví a také o všech radostech i nástrahách mateřství.

Jmenuji se Kateřina Jašková a víte co? Miluji svůj život :)


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů