Kateřina Jašková

Mléčná rýže s mascarpone a karamelizovanými hruškami

Moje hodnocení
2x

Patří kaše mezi vaše oblíbené snídaně? Pak byste určitě měli vyzkoušet mléčnou rýži! Je krásně krémová a s karamelizovanými hruškami naprosto neodolatelná.

4 porce
45 minut

Suroviny

Karamelizované hrušky:

Postup přípravy:

  1. Mléko přiveďte v rendlíku pod bod varu a udržujte ho teplé. V hluboké pánvi rozpusťte máslo a na něm orestujte rýži.

  2. Poté zalijte rýži naběračkou mléka, osolte špetkou soli a vařte na mírném plameni. Rýži nyní vařte tak, jako byste vařili rizoto – vždy když se mléko vstřebá, zalijte rýži další naběračkou mléka.

  3. Vařte tak dlouho, než bude rýže úplně měkká, ale měla by zůstat lehce tekutější konzistence. Nakonec oslaďte vanilkovým cukrem a do uvařené kaše vmíchejte mascarpone, které nechte už jen rozpustit, kaši dále nevařte.

  4. V průběhu vaření rýže připravte karamelizované hrušky. Hrušky oloupejte a nakrájejte na plátky. V pánvi rozpusťte máslo, přidejte plátky hrušek, které orestujte a zasypte je cukrem, přidejte skořici a nechte zkaramelizovat, 5 minut povařte a poté nechte být.

  5. Hotovou kaši přendejte do hlubšího talíře, nahoru přidejte plátky hrušek a můžete přidat dle chuti kousek kvalitní čokolády, nasekané ořechy a jiné drobné ovoce.

Další recepty na chutnou mléčnou rýži najdete u nás na webu

Anebo pokud chcete, vyzkoušejte krupicovou kaši podle našeho videoreceptu

Kompletní recept najdet ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kateřina Jašková

Miluji svůj život Kateřina Jašková

Blog Milluji je zaměřen na racionální způsob života. Naše zdraví a štěstí je ovlivněno nejen správným a kvalitním stravováním, ale také způsobem myšlení a naším celkovým životním stylem. Na tomto blogu najdete inspiraci pro zdravé vaření a pečení, výrobu domácí kosmetiky, motivační články, články o zdraví a také o všech radostech i nástrahách mateřství.

Jmenuji se Kateřina Jašková a víte co? Miluji svůj život :)


Přečtěte si také

Recepty