Vánoční norská mléčná rýže s ovocným rozvarem
Zdroj: Milluji
Vánoční norská mléčná rýže s ovocným rozvarem
Zdroj:
Milluji
Máte rádi kaše, nákypy nebo mléčné rýže? Třeba taková vánoční norská mléčná rýže je skvělých adeptem na sladkou snídani do postele i svačinku. Jíst ji můžete teplou, ale i studenou.
Na ozdobu
-
mandle
(plátkové, na posypání)
Postup přípravy
-
Rýži nasypte do hrnce a zalijte ji mlékem.
-
Přiveďte opatrně k varu a za občasného míchání vařte na střední stupeň. Pozor, aby se rýžová směs nespálila.
-
Jakmile je rýže měkká, přidejte lžíci cukru, vanilku a špetku soli.
-
V rendlíku rozvařte ovoce spolu s cukrem a vodou, dokud nevznikne ovocná omáčka - rozvar.
-
Teplou rýži dejte do misky či hlubokého talíře a zalijte ji rozvarem.
-
Nakonec posypte plátky mandlí.
Vánoční norská mléčná rýže s ovocným rozvarem 1
Zdroj: Milluji
Vánoční norská mléčná rýže s ovocným rozvarem 1
Zdroj:
Milluji