Vánoční norská mléčná rýže s ovocným rozvarem

Moje hodnocení
2x

Máte rádi kaše, nákypy nebo mléčné rýže? Třeba taková vánoční norská mléčná rýže je skvělých adeptem na sladkou snídani do postele i svačinku. Jíst ji můžete teplou, ale i studenou.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • jasmínová rýže 200 g
  • plnotučné mléko 1 litr
  • třtinový cukr 1 lžíce
  • mletá vanilka 1 lžička
  • sůl (špetka soli)

Ovocný rozvar

  • mražená směs lesního ovoce 250 g
  • třtinový cukr 80 g
  • voda 100 ml

Na ozdobu

  • plátkové mandle na posypání

Postup přípravy

  1. Rýži nasypte do hrnce a zalijte ji mlékem.
  2. Přiveďte opatrně k varu a za občasného míchání vařte na střední stupeň. Pozor, aby se rýžová směs nespálila.
  3. Jakmile je rýže měkká, přidejte lžíci cukru, vanilku a špetku soli.
  4. V rendlíku rozvařte ovoce spolu s cukrem a vodou, dokud nevznikne ovocná omáčka - rozvar.
  5. Teplou rýži dejte do misky či hlubokého talíře a zalijte ji rozvarem.
  6. Nakonec posypte plátky mandlí.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Milluji


Přečtěte si také

Recepty