Najděte si recept
Na co máte chuť?

Vánoční norská mléčná rýže s ovocným rozvarem
Máte rádi kaše, nákypy nebo mléčné rýže? Třeba taková vánoční norská mléčná rýže je skvělých adeptem na sladkou snídani do postele i svačinku. Jíst ji můžete teplou, ale i studenou.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- jasmínová rýže 200 g
- plnotučné mléko 1 litr
- třtinový cukr 1 lžíce
- mletá vanilka 1 lžička
- špetka soli
Ovocný rozvar:
- mražená směs lesního ovoce 250 g
- třtinový cukr 80 g
- voda 100 ml
Na ozdobu:
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Rýži nasypte do hrnce a zalijte ji mlékem.
- Přiveďte opatrně k varu a za občasného míchání vařte na střední stupeň. Pozor, aby se rýžová směs nespálila.
- Jakmile je rýže měkká, přidejte lžíci cukru, vanilku a špetku soli.
- V rendlíku rozvařte ovoce spolu s cukrem a vodou, dokud nevznikne ovocná omáčka - rozvar.
- Teplou rýži dejte do misky či hlubokého talíře a zalijte ji rozvarem.
- Nakonec posypte plátky mandlí.
Milluji
Blog Milluji je zaměřen na racionální způsob života. Naše zdraví a štěstí je ovlivněno nejen správným a kvalitním stravováním, ale také způsobem myšlení a naším celkovým životním stylem. Na tomto blogu najdete inspiraci pro zdravé vaření a pečení, výrobu domácí kosmetiky, motivační články, články o zdraví a také o všech radostech i nástrahách mateřství.
Jmenuji se Kateřina Jašková a víte co? Miluji svůj život :)