Suroviny
- jasmínová rýže 200 g
- plnotučné mléko 1 litr
- třtinový cukr 1 lžíce
- mletá vanilka 1 lžička
- sůl (špetka soli)
Ovocný rozvar
- mražená směs lesního ovoce 250 g
- třtinový cukr 80 g
- voda 100 ml
Na ozdobu
- plátkové mandle na posypání
Postup přípravy
- Rýži nasypte do hrnce a zalijte ji mlékem.
- Přiveďte opatrně k varu a za občasného míchání vařte na střední stupeň. Pozor, aby se rýžová směs nespálila.
- Jakmile je rýže měkká, přidejte lžíci cukru, vanilku a špetku soli.
- V rendlíku rozvařte ovoce spolu s cukrem a vodou, dokud nevznikne ovocná omáčka - rozvar.
- Teplou rýži dejte do misky či hlubokého talíře a zalijte ji rozvarem.
- Nakonec posypte plátky mandlí.
Vánoční norská mléčná rýže s ovocným rozvarem Zdroj: Milluji