zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Vánoční norská mléčná rýže s ovocným rozvarem
Autor: Milluji Vánoční norská mléčná rýže s ovocným rozvarem

Vánoční norská mléčná rýže s ovocným rozvarem

Hodnoceno: 2x
Máte rádi kaše, nákypy nebo mléčné rýže? Třeba taková vánoční norská mléčná rýže je skvělých adeptem na sladkou snídani do postele i svačinku. Jíst ji můžete teplou, ale i studenou.
do 30 minut
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

Ovocný rozvar:

Postup

  1. Rýži nasypte do hrnce a zalijte ji mlékem.
  2. Přiveďte opatrně k varu a za občasného míchání vařte na střední stupeň. Pozor, aby se rýžová směs nespálila.
  3. Jakmile je rýže měkká, přidejte lžíci cukru, vanilku a špetku soli.
  4. V rendlíku rozvařte ovoce spolu s cukrem a vodou, dokud nevznikne ovocná omáčka - rozvar.
  5. Teplou rýži dejte do misky či hlubokého talíře a zalijte ji rozvarem.
  6. Nakonec posypte plátky mandlí.
Vánoční norská mléčná rýže s ovocným rozvarem
Autor: Milluji Vánoční norská mléčná rýže s ovocným rozvarem

reklama

Milluji
Kateřina Jašková

Blog Milluji je zaměřen na racionální způsob života. Naše zdraví a štěstí je ovlivněno nejen správným a kvalitním stravováním, ale také způsobem myšlení a naším celkovým životním stylem. Na tomto blogu najdete inspiraci pro zdravé vaření a pečení, výrobu domácí kosmetiky, motivační články, články o zdraví a také o všech radostech i nástrahách mateřství.

Jmenuji se Kateřina Jašková a víte co? Miluji svůj život :)