Suroviny
- rýže arborio (italská ) 130 g
- voda 300 g
- plnotučné mléko 400 ml
- vanilkový lusk 1 ks
- med 1 lžíce
- mletá skořice
- borůvky
- maliny (lyofizované (mrazem sušené) maliny (mohou být i čerstvé))
- ořechy (oblíbených ořechů či oříškové máslo) hrst
- sůl špetka
Postup přípravy
- Rýži dejte do menšího hrnce či hlubší pánve, zalijte ji vodou, přidejte sůl a přiveďte k varu.
- Snižte plamen. Já nastavuji indukci na číslo 7. A rýži vařte.
- Jakmile se voda vypaří, přilijte do hrnce mléko, přidejte semínka z vanilkového lusku i samotný zbytek lusku a vařte dalších 15 minut případně trošku déle až do úplného změknutí rýže a vstřebání mléka.
- Nakonec oslaďte medem.
- Mléčnou rýži dejte do mističky, ozdobte ovocem, posekanými ořechy, posypejte skořicí a podle chuti můžete pokapat ještě troškou medu.