Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Mléčná rýže s mákem, ovocem a ořechy

do 30 minut
Mléčná rýže s mákem, ovocem a ořechy
Mléčná rýže s mákem, ovocem a ořechy Autor: Cat & Cook
Tato kaše je naprosto úžasná od základu díky koření, máku a smetaně. Proto to s dalšími přísadami k závěrečnému dochucení nepřehánějte, ale např. baby kiwi a pistácie jsou skvělá kombinace!
Reklama

Článek

Snídaňové kaše na celý týden Foto:

Dejte si k snídani kaši! Máme pro vás recepty na celý týden

Pokud máte rádi sladké snídaně, je pro vás varianta cereální kaše doplněné o ovoce nebo oříšky ideální volbou. Přináší nejen dostatek energie, ale i výtečné chuti a dá se...
Reklama

Postup

  1. Na přípravu mléčné rýže je potřeba vybrat tu správnou rýži. A protože chcete, aby rýže měla krémovou konzistenci, budete potřebovat stejnou rýži jako na italské "risotto" (carnaroli, arborio, vialone nano). V obchodech se také prodává rýže s názvem „pudding rise“ – to je také ta správná.
  2. Na suché pánvi opražte celou skořici, vanilkový lusk, semínka vanilkového lusku a dvě rozmáčklé tobolky kardamomu. Jen co semínka vanilky začnou bublat, přilijte smetanu a mléko a přiveďte pod bod varu.
  3. V tuto chvíli přidejte rýži a vařte na středním plameni asi 15 minut, dokud nebude téměř al dente. Nezapomeňte rýži často míchat, s houstnoucí konzistencí se bude čím dál víc přichytávat.
  4. Mezitím vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny. Bude to trvat asi 5 minut. Výsledkem by měla být světlá hustá hmota, která bude jen lehce stékat po stěrce.
  5. Až bude rýže téměř vařená na skus (al dente), sběračkou část rýže smíchejte se žloutkovou pěnou a řádně promíchejte. Dělá se to proto, aby se náhodou žloutky v horké směsi nesrazily.
  6. Následně přelijte „oteplenou“ směs ke zbytku rýže a na nižším plameni nechte ještě asi 5 minut probublávat. Než rýži sundáte z plamene, přidejte mák a promíchejte.
  7. Rýží naservírujte do misky, oslaďte javorovým nebo datlovým sirupem (pokud je potřeba) a přidejte své oblíbené ovoce, oříšky nebo čokoládu.
Reklama

Mléčná rýže s mákem, ovocem a ořechy 2 Foto: Mléčná rýže s mákem, ovocem a ořechy; foto: Cat & Cook

Cat & Cook Foto:

Cat & Cook

Na blogování nejvíce miluji čas strávený v kuchyni, jsem kuchařka a cukrářka každým coulem!

Můj blog klade velký důraz na kvalitu, ráda ve svých receptech popisuji původ tradičních jídel, kuchařských postupů a surovin. Naleznete zde tipy na dobré restaurace, potraviny i kuchyňské náčiní.

V blogování mi pomáhá moje chlupatá Minda – nelekejte se – jedná se o moji perskou kočku, proto název Cat & Cook  :-)

catandcook.cz alias Ivana Jindřichová

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama