Bible sladkého pečení

Maminčiny kokosové pusinky

Moje hodnocení
7x

Láska na jedno kousnutí. Příprava těchto šťavnatých pusinek je tak snadná, že se vyplatí si ji trochu prodloužit strouháním čerstvého kokosu. Prohloubí jejich kokosovou chuť i vůni.

24 porcí
120 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Kokos propíchněte v prohlubních na stopce pomocí dláta nebo hřebíku a kladiva. Zachyťte tekutinu a můžete ji vypít. Kokos pečte v předehřáté troubě 20 minut, až popraská.
  2. Upečený kokos zabalte do utěrky a bouchněte do něj kladivem, aby praskl. Škrabkou nebo širším nožem oddělte dužinu od slupky a pak malým nožem oloupejte tenkou hnědou slupku. Tu vyhoďte.
  3. V robotu nebo v mlýnu nastrouhejte dužinu a odvažte z ní 275 g do mísy. Přidejte k ní škrob, citronovou šťávu, vanilku, sůl a 250 g kondenzovaného mléka (177 ml). Promíchejte vařečkou dohladka. Těsto by mělo být vlhké a držet pohromadě. Pokud je třeba, přidejte ještě trochu mléka.
  4. Plechy vyložte pečicím papírem, troubu předehřejte na 175 °C. Lžící odeberte kousek těsta, vytvarujte z něj bochánek vysoký asi 3 cm a položte ho na plech. Opakujte a skládejte bochánky v dostatečných rozestupech. Pečte 10 minut, pak obraťte plechy a pečte ještě 5–10 minut dozlatova.
  5. Upečené kokosky vytáhněte a opatrně po jedné je přesuňte na mřížku s pečicím papírem, aby vychladly. Uchovávejte v uzavřené nádobě, při pokojové teplotě vydrží 1 den, v ledničce 2 měsíce.
PRIMA TIP: Vanilkový extrakt vzniká macerací vanilkového lusku v roztoku etanolu a vody, doma můžete vanilku naložit na několik týdnů do neochuceného alkoholu, např. lihu, vodky. Jedna lžička extraktu se svou silou vyrovná 1 vanilce. Koupíte ho v běžných obchodech nebo třeba na www.vanilkovyobchod.cz.

Vyzkoušejte také recept na sněhové pusinky podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Vyzkoušejte i další recepty na křehké pusinky

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Bible sladkého pečení

Rose Levy Beranbaum Bible sladkého pečení

Zkušená americká autorka kuchařek (mj. Bible domácího pečení) se tentokrát pustila do královské disciplíny – pečení cukroví. S neuvěřitelnou precizností popisuje každý krok, čímž vás provede všemi nečekanými nástrahami při pečení. Přečtěte si úvod o základních těstech a pak se pusťte do přípravy fantastických sušenek, perníčků, loupáčků, řezů, makronek a cukroví z celého světa.

Vydalo nakladatelství Esence.


Přečtěte si také

Recepty