Suroviny
- bílek ( z extra velkých vajec) 3 ks
- cukr krupice 200 g
- vanilkový extrakt 1 lžička
- tmavá čokoláda 80 g
Postup přípravy
- Elektrickým šlehačem vyšlehejte bílky, až hmota bude mít pevné špičky. Potom postupně přidávejte cukr za průběžného šlehání, až bude hmota hustá, lesklá a cukr rozpuštěný.
- Všlehejte vanilkový extrakt a potom opatrně krouživým pohybem vmíchejte rozpuštěnou čokoládu tak, aby směs byla žíhaná.
- Cukrářským kornoutem nebo lžící vytvarujte pusinky na vyložený pečicí plech a v troubě, předehřáté na 120 °C, pečte 30 minut.
- Vypněte troubu a nechte v ní pusinky 1 hodinu chladnout. Potom je z trouby přendejte ven a nechte úplně vystydnout.