redakce Prima FRESH

Pavel Karásek vaří od dvanácti let

Pavel (21) studuje na ČVUT v Praze, Fakultě jaderné a fyzikálně inženýrské, obor Fyzikální inženýrství – Laserová technika a fotonika. Je ve třetím ročníku bakalářského studia.

Je student – jezdí na studentské stáže, pracoval jako zahraniční animátor a brigádně dělá v call centru. Má přítelkyni a před třemi lety se vydal stejně jako ona do Prahy kvůli studiu. Vedle studia se věnuje technickým projektům, především v oblasti 3D tisku, který ho baví jak prakticky, tak i podnikatelsky. Je technický typ se zájmem o inovace a kreativní řešení. Jako zábavu si připraví marshmallow challenge – bude se stavět věž pomocí špaget a marshmallow. Toto menu si vybral, protože je to kombinace pokrmů, které mu chutnají a jsou z různých koutů světa. Je to taková malá cesta kolem světa.

VSTOUPIT DO DISKUZE

Koníčky, zájmy: Volný čas tráví pohybem – věnuje se požárnímu sportu, rekreačně hraje fotbal, občas box a má rád aktivní životní styl. Dřív chodil posilovat a díky tomu se naučil si kontrolovat i kalorický příjem a dokáže díky tomu uvařit i pár fitness jídel.
Jeho život je aktuálně zaměřený na rozvoj v osobní i profesní rovině s výhledem do budoucna, kde by rád spojil rodinný život s akademickou a podnikatelskou dráhou.
Pokud má čas, tak rád čte a luští křížovky. Zajímají ho nové technologie.
Charakter: Sám o sobě tvrdí, že je extrovert a je technický typ.
Proč se přihlásil: Do pořadu se přihlásil sám, protože je soutěživý typ a baví se vařením. Soutěž ve vaření pro něj byla jasná volba.
Co od soutěže očekává: Těší se na nové zkušenosti a zajímavé vzpomínky. Rád pozná lidi, se kterými by se za běžných okolností nesetkal.
Co by udělal s výhrou: Pokud by vyhrál, tak by pozval svou přítelkyni na večeři do Tančícího domu a většinu by si odložil na budoucí vzdělání.
Vztah k vaření: Vaří od dvanácti let, kdy podle kuchařky připravoval rodičům obědy a večeře. Od té doby, co bydlí na kolejích, pravidelně vaří jídla do krabičky a snaží se posouvat své gastronomické schopnosti.
Zajímavá historka z vaření: Jednou omylem nasypal místo cukru sůl do těsta na muffiny.
Co nejraději vaří: Nejraději má italskou a asijskou kuchyni. Obě dvě spojuje jednoduchost, rychlost a výborná chuť.
Co jí: Na koleji přes týden jí nejčastěji těstoviny, toasty anebo kebab. Rád jezdí na víkendové návštěvy k rodičům, kde ho mamka pohostí pravou českou kuchyní, jako třeba rajskou.
Co nejí, co by nikdy neochutnal: Nejí houby a mořské plody – když je ale možnost, tak je rád ochutná.
Nejoblíbenější jídlo: Nejraději má tatarský biftek.
Alergie: Alergie na potraviny nemá.
Co u stolu nesnáší: Při stolování mu vadí hlasitý zvuk televize a absence oblíbeného kolového nápoje.
Motto: V životě se řídí mottem: „Živá hlava se klobouku vždycky dočká.“

Sledujte Prostřeno! každý všední den od 16:50 na Primě. Uteklo vám něco? Na prima+ najdete odvysílané epizody a už v pondělí všech pět z celého týdne.

Soutěžní menu:

redakce Prima FRESH

Autor článku

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů