Suroviny
- espresso (studené) 200 ml
- žloutek 2
- cukr krupice 50 g
- mascarpone 500 g
- smetana ke šlehání 100 g
- mandlový likér amaretto 50 ml
- cukrářské piškoty 15 ks
- kakaový prášek 2 PL
Postup
Ve vodní lázni rozmícháme žloutky v cukrem, dokud nezhoustnou a nezesvětlají. Vyšleháme smetanu do tuha a pomalu zašleháme do velké mísy k mascarpone. Přidáme do směsi vyšlehané žloutky s cukrem.
Smícháme studené espresso s amarretem a před vložením do sklenice namáčíme do této směsi piškoty (max. 2 sekundy z každé strany). Naskládáme piškoty do sklenice a postupně prokládáme vyšlehanou směsí (ideálně dvě vrstvy).
Necháme odležet v lednici minimálně 3 hodiny a před servírováním posypeme přes sítko kakaem.
Autor receptu: Pavel Karásek