Pár novinek z gastronomického světa? Ano, dnes jsme se zaměřili na novinky přímo z menu, tak se pojďte podívat na náš předvánoční Mixér!
Mixér: zimní novinky z restaurací
Jen řepová to může být
Hotely Akademie, které se nacházejí napříč Moravou a zasahují až do Posázaví, si přichystaly na zimní období řepové menu. Kuchařskou hlavou celého konceptu je executive chef Petr Svoreň přezdívaný „Běžec“. Právě on si tentokrát dal opravdu záležet a řepu uvedl hned v několika podobách. Řepové menu bude v nabídce na všech provozech a to od 15. ledna až do 15. února. Hosté se mohou například těšit na carpaccio z červené řepy (sýr koza, chlebový čips), kachnu s pohankou nebo na šlehaný kozí sýr (řepná bulka, pufovaná pohanka).
Mixér: zimní novinky z restaurací 2 Zdroj: TZ
Zimní novinky hotelu Alcron
Hotel Alcron si před Vánoci nadělil hned dva dárky. Prvním z nich je skvělé zimní menu v prvotřídní Art Deco restauraci La Rotonde. Pokrmy v nabídce zahřejí na těle i na duši, čemuž se v předvánočním období dá jen stěží odolat. Druhým dárkem je pak nová posila v restauraci Alcron, kterou je Růžena Rosie Smolenová.
U zimního menu si můžete pochutnat na pokrmech, které využívají suroviny pozdně podzimní až zimní. Kvalitní maso a ryby zde již tradičně hrají hlavní roli a v tomto období jsou doprovázené kořenovou zeleninou a podzimním ovocem v netradiční úpravě. Ochutnejte candáta smaženého na pánvi s červenou řepou, gnocchi; játrové paté s jablečno-celerovým salátem nebo dušená hovězí líčka.
Mixér: zimní novinky z restaurací 3 Zdroj: TZ
Zimní šestnáctiboj
Restaurace Benjamin se svým čtyřčlenným týmem nabízí nové zimní menu, které bude výjimečně podávané v 16 chodové variaci. Zážitek na míru v omezeném počtu míst čítajícím 10 osob v širším okraji centra Prahy. Zimně vyladěné menu, za kterým stojí executive chef Štěpán Návrat, head chef nr. 1 Radek Jakubec, head chef nr. 2 Gavin Lewis a za servis Tomáš, je rozděleno na pět tematických sekcí. Dané sekce jsou ŘEKA, ZAHRADA, PEŘÍ, LOUKA a POKUŠENÍ. Ty ukrývají, co samotné názvy napovídají. „V kapitole ŘEKA je třeba sumec, rak nebo jeseter. Zima je nevlídná a zážitky ji zpříjemňují, proto jsme se rozhodli pro nejdelší menu, které jsme v Benjaminu zatím podávali. Gastronomicky prožité dlouhé chladné večery, to je naše zimní sezónní menu,“ říká executive chef Štěpán Návrat. Dále se hosté mohou těšit na sladkou sekci POKUŠENÍ, ve které se objeví kofila, pribináček, jehličí a perník, naopak v PEŘÍ hosté ochutnají perličku, křepelku a kachnu.
Zimní šestnáctiboj poběží v restauraci Benjamin do 14.1., vždy od 19h a cena činí 2 500 Kč.
PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ
redaktorka FTV Prima