Předvánoční čas se nese v duchu velkých příprav. S pečením některých druhů cukroví je potřeba začít dříve, aby bylo dobře rozležené a správně měkké. Kdy začít péct perníčky, linecké a další druhy, aby byly perfektní?
Kdy péct cukroví, aby bylo na Vánoce perfektní? Rozložte si práci během adventu
Některé druhy cukroví se připravují s velkým časovým předstihem. Potřebují změknout a správně se rozležet, aby chutnaly nejlépe, jak mohou. Uchovávání cukroví po dobu až čtyř týdnů potřebuje správnou péči, aby se těsně před Vánoci nemuselo vyhodit plesnivé do koše. Proto ho vždy zabalte do krabice vyložené alobalem a skladujte ho v chladu. Ideálně cukroví v krabicích skladujte na balkoně, tak vám nebude zabírat místo v lednici.
První adventní týden
Tradičně se začíná s pečením perníčků, které potřebují nejvíce času na rozležení. Připravovat je začněte v prvním adventním týdnu. Další druhy, které potřebují dostatek času na změknutí, jsou zázvorky, vanilkové rohlíčky a medvědí tlapky.
Druhý adventní týden
V druhém adventním týdnu začněte s pečením oblíbeného lineckého cukroví. Spolu s ním připravte i jiné druhy z máslového těsta. Pokud se rozhodnete pro náplň z marmelády, zdobit můžete cukroví hned. S máslovými krémy počkejte těsně před Vánoci.
Třetí adventní týden
Týden před vánoci patří nepečeným druhům cukroví. A také připravte sněhové pusinky, marokánky a čokoládové druhy.
Týden před Vánoci
Těsně před Vánoci, v posledním adventním týdnu, je čas na máslové krémy, kterými dozdobte již připravené cukroví. V předvečer Štědrého dne pak upečte vánočku, která je nejlepší čerstvá. Krásně vám provoní celý byt.
Zdroj: Lifee
redaktorka FTV Prima