Head
- salát 1 kus
Head
- ořech 2 hrsti
Head
- cibulová nať 1 dávka
Postup přípravy
1
Pomeranče oloupeme, ořechy opražíme
Olivy a cibulovou nať nakrájíme najemno
Salát a rukolu očistíme a natrháme na menší kousky
Vše smícháme dohromady
2
Smetanu na dresink lehce vyšleháme, ale ne do tuha! A smícháme se zakysanou smetanou
Přidáme dle chuti hořčici, 2 lžíce citronové šťávy a dochutíme solí a pepřem
Salát servírujeme na talíř a přelijeme připravenou smetanovou omáčkou
Pokapeme olivovým olejem
Lépe pro osvěžení je salát ponechat před podáváním cca 15 min v lednici
Jíme ho s domácí bagetou
3
Mléko na těsto na bílé domácí pečivo si ohřejeme tak, aby bylo vlažné
Přidáme cukr a až se rozpustí, tak do mléka nadrolíme kvasnice
Poté vše smícháme dohromady a vytvoříme těsto
Necháme cca půl hodiny vykynout
Z těsta vytvoříme bagety, nebo bochánky
Vytvarované bagety nebo bochánky necháme chvilku vykynout
Po vykynutí je nařízneme ostrým nožem
Potřeme vajíčkem, které rozmícháme s trochou mléka a můžeme posypat mákem, sezamovým semínkem apod
Kousky dáme na vymazaný plech, nebo pečicí papír a pečeme kolem 15 minut v troubě předehřáté na 180 °C
Do těsta můžeme přimíchat najemno nakrájené černé olivy