Na marinádu
- jogurt 1 balení
Na marinádu
- papriková pasta 1 balení
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření
Hl. chod:Kuřecí řízky v jogurtu, šťouchané brambory, zeleninový salát
postup:
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme a namáčíme do jogurtové marinády. Tu připravíme smícháním jogurtu, vajec, česneku, trošky soli a pepře, grilovacího koření, bazalky, oregana a trochu maďarské pálivé pasty. Pak maso přendáme do uzavíratelné nádoby a uložíme v lednici nejlépe do druhého dne. Před podáváním řízky vyndáme z marinády, obalíme ve strouhance a opatrně usmažíme. Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, nakrájenou cibulku osmažíme na omastku. S kusem másla rozšťoucháme a dochutíme, můžeme dozdobit petrželkou nebo pažitkou. K jídlu podáváme zeleninový salát z míchané zeleniny s oblíbenou zálivkou.