Suroviny
- kuřecí vývar 1,5 l
 - chilli papričky (sušená) 1 ks
 - zázvor (čerstvý) 2 cm
 - citronová tráva 2 stonky
 - mrkev 1 ks
 - čínské zelí 1 hlávka
 - zelí pak choi 1 ks
 - kuřecí prsa 2 ks
 - sójová omáčka
 - mořská sůl
 - bílý pepř
 - koriandr (nasekaný)
 
Základní kuřecí vývar
- kuřecí prsa (s kostí) 2 ks
 - mrkev
 - řapíkatý celer 1 stonek
 - petrželka (čerstvá) 1 svazek
 - bobkový list 2 ks
 - pepř (černý nebo bílý) 4 kuličky
 
Postup přípravy
- Do velkého hrnce nalijte vývar a přiveďte do varu. Přidejte chilli, nakrájený zázvor a citronovou trávu nasekanou na větší kousky, snižte teplotu a na mírném ohni vařte 20 minut. Odstavte z plotny a nechte vývar odpočívat asi 5 minut.
 - Vyndejte citronovou trávu, přidejte mrkev nakrájenou na kostky, zelí, nahrubo nasekaný bok choi, kousky uvařeného kuřete a nudle. Přiveďte do mírného varu a na střední teplotě vařte 6–8 minut, až budou nudle měkké.
 - Přidejte sójovou omáčku, dochuťte solí a bílým pepřem a podávejte horké, ozdobené nasekaným koriandrem. Je dobré polévku podávat se lžící i s vidličkou, pokud nejste zrovna zruční s hůlkami.
 - Základní kuřecí vývar: Všechny ingredience dejte do velkého hrnce a až nahoru přelijte vodou (asi 2 litry). Přiveďte do varu, pak stáhněte plamen a nechte asi 1 hodinu vařit pod pokličkou, potom vypněte plotnu a nechte na ní vývar úplně vystydnout.
 - Vyndejte kuřecí prsa a čistý vývar sceďte do krabičky. Vývar vydrží v lednici několik dní a můžete ho použít až ho budete potřebovat. Povařená kuřecí prsa můžete použít do polévky.