Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kuře se špenátem, fetou a koriandrovým pestem

6 porcí
do 1 hodiny
Kuře se špenátem, fetou a koriandrovým pestem
Kuře se špenátem, fetou a koriandrovým pestem Autor: profimedia.cz
Majonéza z červené papriky je skvělá také na hamburgery nebo jako dip k pečeným bramborám.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Majonéza: Na pánvi nejprve rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli, po chvíli přidejte česnek. Jakmile bude cibule dosklovata, přidejte červené papriky, bílé víno a protlak a nechte 5–10 minut dusit na středním ohni, až papriky změknou. Sundejte z ohně a nechte lehce zchladnout. Zvlášť smíchejte majonézu s mletou paprikou a čerstvými bylinkami, poté směs smíchejte s připravenou směsí z pánve a nechte stranou.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm kuřecí prsa dozlatova z obou stran, nepřepečte je, mělo by stačit 3–5 minut. Připravené maso vložte do pekáčku, potřete je koriandrovým pestem, zasypte čerstvým špenátem a rozdrobeným feta sýrem. Potom na maso navrstvěte ochucenou majonézu, pekáček přikryjte alobalem a v troubě rozpálené na 160 °C pečte 15–20 minut.
Reklama

Kuře se špenátem, fetou a koriandrovým pestem Foto:

Kuře se špenátem, fetou a koriandrovým pestem, foto: Profimedia.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama