Suroviny
- kuřecí prsa 6 ks
- koriandrové pesto
- čerstvý špenát 1/2 svazku
- sýr Feta
- Olivový olej
Na majonézu z červené papriky
- červená paprika 1 ks
- Cibule 1 ks
- bílé vino 1/4 hrnku
- Česnek 1 stroužek
- řajčatový protlak 1 ks
- Majonéza 1 hrnek
- mletá sladká paprika
- čerstvé bylinky (oregano, bazalka, tymián)
Postup přípravy
- Majonéza: Na pánvi nejprve rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli, po chvíli přidejte česnek. Jakmile bude cibule dosklovata, přidejte červené papriky, bílé víno a protlak a nechte 5–10 minut dusit na středním ohni, až papriky změknou. Sundejte z ohně a nechte lehce zchladnout. Zvlášť smíchejte majonézu s mletou paprikou a čerstvými bylinkami, poté směs smíchejte s připravenou směsí z pánve a nechte stranou.
- Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm kuřecí prsa dozlatova z obou stran, nepřepečte je, mělo by stačit 3–5 minut. Připravené maso vložte do pekáčku, potřete je koriandrovým pestem, zasypte čerstvým špenátem a rozdrobeným feta sýrem. Potom na maso navrstvěte ochucenou majonézu, pekáček přikryjte alobalem a v troubě rozpálené na 160 °C pečte 15–20 minut.