Na brambory
- brambory 300 g
- olivový olej 2 lžíce
- tymián 2 lžíce
- kurkuma 1 lžíce
- římský kmín 1 lžička
- zázvor 1 cm
- limetka čtvrtka
Postup přípravy
- Do mísy nastrouhejte kůru z jednoho pomeranče a vymačkejte šťávu z půlky pomeranče. Zázvor oloupejte, na jemno nastrouhejte a přidejte k pomerančové šťávě.
- Do mísy dejte stehna, přidejte med a podle chuti opepřete. Kuře marinádou potřete a dejte přes noc uležet do lednice.
- Do zapékací mísy dejte maso s marinádou, podlejte trochou vody, přidejte olej a pečte 50 minut v předehřáté troubě na 180 ˚C.
- Brambory rozkrojte na čtvrtiny a uvařte doměkka. Brambory nesmí být rozvařené, lépe je ponechat trošku tvrdší.
- Na pánvi rozehřejte olej, přidejte scezené brambory, koření, najemno nakrájený zázvor a vymačkejte limetku. Vše společně orestujte dozlatova.