Rolky
- krůtí prsa ( silné asi 2–3 cm) 3 ks
- sušená rajčata 3 ks
- ricotta 50 g
- sůl
- špenát
- olivový olej
Rajčatová omáčka
- šalotka 1 ks
- olivový olej
- rajský protlak 1 lžíce
- krájená rajčata 200 g
- bílé víno 50 ml
- bylinky
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Salát
- brambory 400 g
- olivový olej
- sůl
- bílý jogurt 3 lžíce
- rukola 1 hrst
- černé olivy 10–12 ks
- pažitka
Postup přípravy
- Krůtí maso lehce rozklepejte. Osolte z obou stran.
- Sušená rajčata osušte a nakrájejte nadrobno. V misce promíchejte s ricottou a špetkou soli. Na maso položte pár listů špenátu a rozetřete na něj ricottovou náplň. Maso stočte do rolek a převažte provázkem.
- Troubu předehřejte na 170 °C. Rozpalte pánev a rolky ze všech stran opečte, aby se zatáhly. Vložte do trouby a pečte 30 minut.
- Brambory omyjte a nakrájejte na centimetrové plátky. Propláchněte ve studené vodě a osušte. V míse promíchejte s 1–2 lžícemi olivového oleje. Poté brambory rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem, posolte.
- Upečené maso vyndejte, udržujte v teple a teplotu trouby zvyšte na 220 °C. Brambory vložte do trouby a pečte 25 minut dozlatova.
- Šalotku nakrájejte nadrobno. Na pánev nalijte lžíci oleje a šalotku orestujte dozlatova. Přidejte protlak, asi minutu promíchávejte. Zalijte vínem, přidejte rajčata, osolte, opepřete a povařte.
- Na talíř naservírujte omáčku, na ni položte rolku. Naservírujte na talíř brambory, přelijte lžící jogurtu, posypte nasekanou pažitkou, překrojenými olivami a rukolou.