Suroviny
- krůtí křídla
- krůtí srdce a žaludky
- krůtí stehenní řízek
- Šunka
- Česnek 2 stroužky
- mrkev 1 ks
- řapíkatý celer
- Šalotka 2 ks
- Rozmarýn 1 snítka
- Rajče 2 ks
- Máslo
- krůtí vývar 1 dl
- celerové lístky
- Petržel
- Rozmarýn
- Sůl
- Pepř
Na bramborovou kaši
- brambory
- Smetana
- Máslo
- jarní cibulka
- Kurkuma
- Sůl
Všechny recepty z 17. dílu s tématem KRŮTÍ MASO najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v nové televizní kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede slavný šéfkuchař šest receptů, jímž dominuje jedna...
Postup přípravy
- Do pekáčku naskládejte kousky krůtího masa a přidejte 2 stroužky česneku, nakrájenou mrkev, řapíkatý celer, 2 šalotky, rajčátka a rozmarýn. Osolte, opepřete, vložte kousek másla a přikryjte alobalem. Troubu předehřejte na 175 stupňů a maso nechte péct 1,5–2 hodiny, dokud nebude úplně měkké.
- Mezitím uvařte brambory a pak z nich udělejte kaši: uvařené brambory prolisujte a potom postupně přidávejte máslo, kurkumu, sůl, pár kapek smetany a nakrájenou jarní cibulku.
- Když je maso měkké, nechte ho zchladnout, oberte ho a nakrájejte na menší kousky. Upečenou zeleninu, maso a šťávu promíchejte na rozehřáté pánvi, dokud se jednotlivé suroviny nespojí. Přidejte nakrájenou šunku a podlijte vývarem. Pak vmíchejte nakrájenou petrželku a celerové lístky.
- Na plech si připravte 3 zapékací misky, vytřete je máslem, vložte do nich masovou směs a navrch nandejte bramborovou kaši.
- Gril rozpalte na 220 stupňů a nechte 5 minut zapékat.