Na další vrstvu
- sušenka 2 balení
Na pudink
- pudink 2 a kousek dávka
Na polevu
- moučka 1 lžíce
- kakao 2 lžíce
Na těsto
- prášek do pečiva 1 kus
- mouka 20 lžic
Postup přípravy
1
Z ingrediencí na těsto vyšleháme ani ne hustou, ani ne řídkou hmotu
Troubu si předehřejeme na 170 stupňů
Vymažeme si plech kouskem másla a položíme pečící papír
Hmotu rozlijeme na plech a dáme péct (cca 20 minut, hlídáme si zlatavou barvu)
Po upečení necháme moučník vychladnout
2
Mezitím si připravíme pudink
Do hrnce vlijeme 2/3 mléka, přidáme kousek másla a cukr
Vedle v nádobě si rozmícháme pudinkový prášek
Když už je mléko horké, vlijeme zbytek s pudinkem a mícháme, než pudink ztuhne
Poté rozlijeme na piškot
3
Na pudink poklademe vrstvu sušenek, kterou pokropíme rumem (každý jak má rád)
Polevu si připravíme z rozpuštěného másla (lze urychlit pomocí mikrovlnky) a ostatních ingrediencí
Mícháme do hladka
Nakonec rozlijeme na sušenky a dáme ztuhnout do ledničky
Čím déle, tím lépe
Na vychladlý kousek buchtičky přidáme ušlehanou smetanu a kousek očištěné jahody