Suroviny
- kachní prsa 150 g
- pomeranč
- červené zelí
- cibule
- rohlík
- vejce
- olej 1
- hladká mouka 300 g
- vejce
- petržel
- pepř
- sůl
Postup přípravy
Nejprve si kachní prsa orestujeme na pánvičce, aby se zatáhla a neztratila pak při pečení šťávu. Poté je vložíme na pekáč či do zapékací misky a vložíme do trouby asi na 30 minut. Pečeme při 180 °C. Do výpeku na pánvičce přidáme nastrouhanou kůru z pomeranče a pomerančovou šťávu.
Zatímco se nám budou prsa péct, nakrouháme červené zelí a dáme je dusit s cibulkou. Přidáme také sůl a pepř. Dusíme doměkka. Nakonec přidáme výpek z prsou (z pekáče, ne pomerančový na pánvičce), zahustíme a dochutíme dle potřeby (solí, pepřem, octem a cukrem).
Knedlíky:
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky. Z jednoho vajíčka, soli, hladké mouky, mléka, petrželky a trochy oleje uděláme těsto. Přidáme do něj nakrájený rohlík a jemně je zaprášíme hladkou moukou. Z těsta uděláme koule a vaříme je na páře asi 20 minut.
Hlavní chod
Kachní prsa na pomerančích, červené zelí a babiččin knedlík
Ingredience:
- 150 g kachních prsou na porci
- 1 pomeranč
- červené hlávkové zelí
- cibule
- 4 rohlíky
- 1 vejce
- lžíce oleje
- 300 g hladké mouky na zaprášení a zahuštění
- 1 vajíčko
- petržel
- pepř, sůl