Suroviny
- těsto 200 g
- jablko
- hrozinky 20 g
- strouhanka 80 g
- skořice 2 g
- vanilkový cukr
- cukr krupice
- cukr moučka
- vejce
Postup přípravy
Listové těsto vyválíme na tenký obdélníkový plát
Těsto posypeme strouhankou, dáme na ně nakrájená jablka, posypeme skořicí, vanilkovým cukrem a cukrem krupicí
Přidáme rozinky a zabalíme
Pečeme potřené vejcem asi 20 minut při teplotě 180 stupňů
Podáváme se zmrzlinou a šlehačkou, na závěr přelité čokoládovou polevou
Dezert:
Jablkový závin se zmrzlinou, šlehačkou a čokoládovou polevou
Ingredience:
- 200 g listového těsta
- 5–6 jablek
- 20 g rozinek
- 80 g strouhanky
- 2 g skořice
- 1 vanilkový cukr
- cukr krupice dle chuti
- cukr moučka na posypání
- vejce na potření