Suroviny
Postup přípravy
- Brokolici vložte do mírně oslazené a osolené vroucí vody. Vařte do změknutí a pak ji krátce ponořte do ledové vody, aby zůstala krásně zelená.
- Do rozpáleného másla vlijte smetanu, ohřejte a přidejte brokolici. Tyčovým mixérem rozmělněte na pyré. Osolte, opepřete a nechte stranou. Mrkev nakrájejte na špalíky a opečte na másle (musí zůstat křupavá).
- Ochuťte ji citronovou šťávou a troškou cukru a soli. Rybu na bocích lehce nařízněte, aby se nezkroutila. Posolte, pokapte citronem a obalte v paprikové mouce s citronovou kůrou.
- Zprudka ji osmažte ve vyšší vrstvě oleje (nejprve kůží dolů) a otočte. Posypte tymiánovými lístky, odstavte z ohně a nechte dojít. Nakonec si ve vodní lázni udělejte vinnou pěnu.
- Prošlehejte víno s citronovou šťávou, osolte a trošku oslaďte. Do teplé tekutiny vlijte žloutky a šlehejte metličkou dál, dokud pěna nezhoustne. Ihned podávejte s rybou a připravenou zeleninou.