Najděte si recept
Na co máte chuť?

Hovězí fajitas na grilu s paprikami a fazolovou pastou
Pravidla, jak grilovat hovězí steaky, jsou jednoduchá. Vyberte kvalitní maso, dobře odleželé a ideálně mramorované tukem, nepřepečte ho a než ho začnete krájet, nechte ho odpočinout. Maso pak bude nádherně šťavnaté a křehké. Vyzkoušejte třeba barevný a chuťově bohatý recept inspirovaný mexickou kuchyní.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- olivový olej 160 ml
- limeta 5 ks
- čerstvý koriandr 2 hrsti
- česnek 3 stroužky
- chilli vločky 2 lžičky
- mletý římský kmín 1 lžička
- třtinový cukr 1,5 lžíce
- sůl a čerstvě namletý pepř
- steak Queensland Albert Excellent 600 g
- červené fazole sterilované v páře 425 g
- paprika mix trikolora 1 balení (3 ks)
- červená cibule 1 ks
- červená chilli paprička 1 ks
- čerstvá pažitka 1/ hrsti
- tortilly 8 ks
- rajčatový salát Pico de gallo 250 g
- zakysaná smetana
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Smíchejte 150 ml oleje, šťávu ze 3 limet, 1 hrst koriandrových lístků, rozmělněný česnek, chilli vločky, římský kmín, cukr, sůl a pepř. Promíchejte a polovinu marinády odlijte do jiné nádoby. Do zbylé marinády naložte maso a nechte odležet.
- Fazole slijte, vsypte do mísy, vlijte šťávu z 1 limety, 2 lžíce oleje, vsypte sůl a pepř. Rozmixujte v hladkou pastu a nechte stranou.
- Steak grilujte na vysokém žáru dle požadovaného stupně propečení 2,5–4,5 minuty z každé strany. Vyjměte, zakryjte alobalem a nechte odpočívat. Na nudličky pokrájené papriky s cibulí promíchejte se 4 lžícemi marinády a grilujte na alobalovém tácku na gril 10 minut.
- Steak pokrájejte na plátky, posypte nasekaným koriandrem, chilli papričkou a pažitkou.
- Fajitas podávejte s kouskem limety, nahřátými tortillami, upečenými paprikami, fazolovou pastou, rajčatovým salátem, zakysanou smetanou a zbylou marinádou.
Chcete další inspiraci pro své grilování? Zkuste také tyto recepty.