zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Grilování s Albertem 2
Autor: archiv Albert Grilování s Albertem 2

Hovězí fajitas na grilu s paprikami a fazolovou pastou

Hodnoceno: 7x
Pravidla, jak grilovat hovězí steaky, jsou jednoduchá. Vyberte kvalitní maso, dobře odleželé a ideálně mramorované tukem, nepřepečte ho a než ho začnete krájet, nechte ho odpočinout. Maso pak bude nádherně šťavnaté a křehké. Vyzkoušejte třeba barevný a chuťově bohatý recept inspirovaný mexickou kuchyní.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Smíchejte 150 ml oleje, šťávu ze 3 limet, 1 hrst koriandrových lístků, rozmělněný česnek, chilli vločky, římský kmín, cukr, sůl a pepř. Promíchejte a polovinu marinády odlijte do jiné nádoby. Do zbylé marinády naložte maso a nechte odležet.
  2. Fazole slijte, vsypte do mísy, vlijte šťávu z 1 limety, 2 lžíce oleje, vsypte sůl a pepř. Rozmixujte v hladkou pastu a nechte stranou.
  3. Steak grilujte na vysokém žáru dle požadovaného stupně propečení 2,5–4,5 minuty z každé strany. Vyjměte, zakryjte alobalem a nechte odpočívat. Na nudličky pokrájené papriky s cibulí promíchejte se 4 lžícemi marinády a grilujte na alobalovém tácku na gril 10 minut.
  4. Steak pokrájejte na plátky, posypte nasekaným koriandrem, chilli papričkou a pažitkou.
  5. Fajitas podávejte s kouskem limety, nahřátými tortillami, upečenými paprikami, fazolovou pastou, rajčatovým salátem, zakysanou smetanou a zbylou marinádou.

Chcete další inspiraci pro své grilování? Zkuste také tyto recepty.  

Hovězí fajitas na grilu s paprikami a fazolovou pastou
Autor: archiv Albert Hovězí fajitas na grilu s paprikami a fazolovou pastou

 

 

 

Další inspiraci na pořádnou masovou grilovačku najdete v našem speciálu: 

Advertisement

reklama