archiv Albert

Hovězí fajitas na grilu s paprikami a fazolovou pastou

Moje hodnocení
7x

Pravidla, jak grilovat hovězí steaky, jsou jednoduchá. Vyberte kvalitní maso, dobře odleželé a ideálně mramorované tukem, nepřepečte ho a než ho začnete krájet, nechte ho odpočinout. Maso pak bude nádherně šťavnaté a křehké. Vyzkoušejte třeba barevný a chuťově bohatý recept inspirovaný mexickou kuchyní.

4 porce
30 minut
mexická

Suroviny

Postup přípravy

  1. Smíchejte 150 ml oleje, šťávu ze 3 limet, 1 hrst koriandrových lístků, rozmělněný česnek, chilli vločky, římský kmín, cukr, sůl a pepř. Promíchejte a polovinu marinády odlijte do jiné nádoby. Do zbylé marinády naložte maso a nechte odležet.
  2. Fazole slijte, vsypte do mísy, vlijte šťávu z 1 limety, 2 lžíce oleje, vsypte sůl a pepř. Rozmixujte v hladkou pastu a nechte stranou.
  3. Steak grilujte na vysokém žáru dle požadovaného stupně propečení 2,5–4,5 minuty z každé strany. Vyjměte, zakryjte alobalem a nechte odpočívat. Na nudličky pokrájené papriky s cibulí promíchejte se 4 lžícemi marinády a grilujte na alobalovém tácku na gril 10 minut.
  4. Steak pokrájejte na plátky, posypte nasekaným koriandrem, chilli papričkou a pažitkou.
  5. Fajitas podávejte s kouskem limety, nahřátými tortillami, upečenými paprikami, fazolovou pastou, rajčatovým salátem, zakysanou smetanou a zbylou marinádou.

Chcete další inspiraci pro své grilování? Zkuste také tyto recepty.

Další inspiraci na pořádnou masovou grilovačku najdete v našem speciálu:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Albert


Přečtěte si také

Recepty