Suroviny
- olivový olej 160 ml
- limetka 5 ks
- koriandr (čerstvý ) 2 hrsti
- česnek 3 stroužky
- chilli (chilli vločky) 2 lžičky
- římský kmín (mletý ) 1 lžička
- třtinový cukr 1,5 lžíce
- hovězí steak (steak Queensland Albert Excellent) 600 g
- červené fazole (sterilované v páře) 425 g
- paprika (mix trikolora) 1 balení (3 ks)
- červená cibule 1 ks
- červené chilli papričky 1 ks
- pažitka (čerstvá ) 1/ hrsti
- tortilla 8 ks
- rajčata (rajčatový salát Pico de gallo) 250 g
- zakysaná smetana
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Smíchejte 150 ml oleje, šťávu ze 3 limet, 1 hrst koriandrových lístků, rozmělněný česnek, chilli vločky, římský kmín, cukr, sůl a pepř. Promíchejte a polovinu marinády odlijte do jiné nádoby. Do zbylé marinády naložte maso a nechte odležet.
- Fazole slijte, vsypte do mísy, vlijte šťávu z 1 limety, 2 lžíce oleje, vsypte sůl a pepř. Rozmixujte v hladkou pastu a nechte stranou.
- Steak grilujte na vysokém žáru dle požadovaného stupně propečení 2,5–4,5 minuty z každé strany. Vyjměte, zakryjte alobalem a nechte odpočívat. Na nudličky pokrájené papriky s cibulí promíchejte se 4 lžícemi marinády a grilujte na alobalovém tácku na gril 10 minut.
- Steak pokrájejte na plátky, posypte nasekaným koriandrem, chilli papričkou a pažitkou.
- Fajitas podávejte s kouskem limety, nahřátými tortillami, upečenými paprikami, fazolovou pastou, rajčatovým salátem, zakysanou smetanou a zbylou marinádou.
Chcete další inspiraci pro své grilování? Zkuste také tyto recepty.
Hovězí fajitas na grilu s paprikami a fazolovou pastou Zdroj: archiv Albert