Najděte si recept
Na co máte chuť?

Grilované vepřové kotlety s fazolovým salátem
Vepřové maso se na českých grilech připravuje vůbec nejčastěji. Důvod je jasný, maso z vepříka je vždy šťavnaté a křehké. Je ale také tučnější, proto ho místo pečiva doplňte salátem, zkuste třeba ten náš s bramborami, fazolemi a fazolkami, k pečínce se báječně hodí.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- vepřové kotlety 4 ks
- slunečnicový olej 150 ml
- česnek 2 stroužky
- třtinový cukr 2 lžíce
- grilovací koření 4 lžičky
- sušený tymián 2 lžičky
- sůl a čerstvě namletý pepř
- brambory 200 g
- zelené fazolky 100 g
- ostrý kečup 80 ml
- worcesterská omáčka 10 ml
- tabasco 5 kapek
- med 1 lžíce
- oregano 2 lžičky
- červené fazole ve slaném nálevu 425 g (1 konzerva)
- červená cibule 1/2 ks
- cherry rajčata mix 150 g
- olivový olej 40 ml
- bílý vinný ocet 2 lžíce
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Kotlety naložte na 2 hodiny do marinády z oleje, rozmělněného česneku, cukru, koření, tymiánu, soli a pepře.
- Omyté brambory vařte ve slupce 15 minut. Fazolky zbavené stopek povařte 8 minut a zchlaďte v ledové vodě. Scezené brambory překrojte na poloviny.
- Kotlety grilujte přiklopené na střední žár 10 minut z každé strany. Po otočení přidejte brambory na grilovacím tácku, osolte a opepřete.
- Na dip rozmíchejte kečup, worcester, tabasko, med a 1 lžičku oregana.
- Brambory promíchejte s fazolkami, scezenými fazolemi, nudličkami cibule, rozpůlenými cherry rajčaty. Přelijte zálivkou z olivového oleje, octa, oregana, soli a pepře.
- Kotletky podávejte s fazolkovým salátem a kečupovým dipem.