archiv Albert

Grilované vepřové kotlety s fazolovým salátem

Moje hodnocení
8x

Vepřové maso se na českých grilech připravuje vůbec nejčastěji. Důvod je jasný, maso z vepříka je vždy šťavnaté a křehké. Je ale také tučnější, proto ho místo pečiva doplňte salátem, zkuste třeba ten náš s bramborami, fazolemi a fazolkami, k pečínce se báječně hodí.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Kotlety naložte na 2 hodiny do marinády z oleje, rozmělněného česneku, cukru, koření, tymiánu, soli a pepře.
  2. Omyté brambory vařte ve slupce 15 minut. Fazolky zbavené stopek povařte 8 minut a zchlaďte v ledové vodě. Scezené brambory překrojte na poloviny.
  3. Kotlety grilujte přiklopené na střední žár 10 minut z každé strany. Po otočení přidejte brambory na grilovacím tácku, osolte a opepřete.
  4. Na dip rozmíchejte kečup, worcester, tabasko, med a 1 lžičku oregana.
  5. Brambory promíchejte s fazolkami, scezenými fazolemi, nudličkami cibule, rozpůlenými cherry rajčaty. Přelijte zálivkou z olivového oleje, octa, oregana, soli a pepře.
  6. Kotletky podávejte s fazolkovým salátem a kečupovým dipem.

Chcete další inspiraci pro své grilování? Zkuste také tyto recepty.

Další inspiraci na pořádnou grilovačku najdete v našem speciálu:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Albert


Přečtěte si také

Recepty