Suroviny
- kuřecí stehenní řízek (s kůží) 4 ks
- česnek (oloupaný a utřený) 4 stroužky
- semínka koriandru 2 špetky
- kurkuma (mletá) 1 špetka
- citronová tráva (rozkrojená na 3 části) 1 stéblo
- bobkový list (sušený) 2 ks
- kuřecí vývar 500 ml
- kokosové mléko 270 ml
- červené chilli papričky
Postup přípravy
- Na středním plameni rozehřejte velkou silnostěnnou pánev. Vložte do ní kuřecí řízky, koření, citronovou trávu, bobkové listy a kuřecí vývar. Přiveďte k varu a vařte bez pokličky 20 minut. Kuře obraťte, přidejte kokosové mléko, opepřete a vařte bez pokličky dalších 20 minut nebo dokud omáčka nezhoustne. Vyjměte kuře z pánve a dejte stranou.
- Připravte gril na přímé grilování. Kuře grilujte po dobu 10 minut nebo dokud nezezlátne a nebude lehce osmahnuté. Během grilování ho jednou otočte.
- Chilli papričky nakrájejte na kolečka. Hotové maso dejte na talíř a na něj dejte nakrájené chilli papričky. Ihned podávejte.