Suroviny
- hovězí maso 750 g
- chilli papričky 3 kusy
- česnek 2 stroužky
- mořská sůl 1 špetka
- černý pepř 1 špetka
- cibule 1 kus
- tortilla 12 kusy
- olivový olej 1 dávka
- salát 1 kus
- okurka 1 kus
- ředkvičky 1 svazek
- avokádo 2 kusy
- zakysaná smetana 250 ml
- sýr 200 g
- limetka 3 kusy
- salsa 1 dávka
Postup přípravy
Pusťte se do toho: 1. Připravte gril na přímé grilování. Hovězí maso osolte, opepřete a potřete utřeným česnekem. Odložte stranou a nechte odpočinout.2. Nejprve ogrilujte zeleninu. Na rozpálený rošt dejte chilli papričky a grilujte, dokud jejich slupka nezhnědne. Asi tak 3-4 minuty z každé strany. K chilli papričkám přidejte i cibuli a jarní cibulky, opékejte přibližně 5 minut.3. Hotovou zeleninu přendejte na talíř a spolu s ostatní syrovou zeleninou naservírujte na stůl. Přidejte zakysanou smetanu, sýr, čtvrtky limetek a dle chuti přidejte salsu.4. Plátky masa dejte na gril a grilujte 3-4 minuty z každé strany. Během posledních vteřin přidejte k masu tortilly a nechte je prohřát, stačí 15 vteřin z každé strany.5. Maso nakrájejte napříč na tenké proužky a servírujte na opečených tortillách spolu se zeleninou, zakysanou smetanou, sýrem a salsou (nebo jakýmkoliv dipem, který máte rádi)