Suroviny
- sezamová bulka 4–6 ks
 - máslo
 
Smažená ryba
- treska (nebo jiná bělomasá ryba) 500 g
 - pivo (studené, typu IPA) 240 ml
 - hladká mouka (+ na obalení) 240 ml
 - sůl (l) 1 lžička
 - slunečnicový olej (na smažení)
 
Tatarská omáčka
Hráškové pyré
- hrášek 300 g
 - máslo (změklé) 3 lžíce
 - šalotka (najemno nakrájená) 1 ks
 - máta (ajemno nakrájená) 1 lžíce
 - citronová šťáva 1 lžička
 
Bramborová sláma
- brambory (typu C) 3–4 ks
 - slunečnicový olej 50 ml
 - sušený česnek 1 lžička
 - sůl
 - pepř
 
Pokud chcete mít úplně stejné, takzvané tygří bulky jako na fotkách, recept na ně najdete také na blogu Kublanka.
Postup přípravy
- Hráškové pyré: V malém hrnci přiveďte k varu mírně osolenou vodu. Jakmile začne voda vřít, přidejte do hrnce mražený hrášek a velmi krátce povařte (2–3 minuty). Jakmile je hrášek měkký, ihned sceďte a propláchněte ledovou vodou. Poté ho spolu s mátou, máslem a šalotkou rozmixujte dohladka. Pyré dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Misku s hráškovým pyré zakryjte potravinářskou fólií.
 - Tatarská omáčka: V misce smíchejte majonézu s najemno nakrájenými corničonkami, šalotkou a anglickou hořčicí. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte odležet v lednici.
 - Bramborová sláma: Troubu si předehřejte na 160 °C. Brambory oloupejte a nožem nebo na mandolíně je nakrájejte na plátky o tloušťce 3 mm, které ještě překrájejte na 3 mm silné nudličky.
 - Olej dejte spolu s česnekem, solí a pepřem do mísy, přidejte bramborovou slámu a důkladně rukama promíchejte.
 - Bramborovou slámu vysypejte na plech vyložený pečicím papírem, rozprostřete do jedné vrstvy a dejte péct do předehřáté trouby. Pečte 15 minut, poté promíchejte a dejte péct na dalších 12 minut. Opět promíchejte, dejte péct na další 3 minuty a zkontrolujte. Pokud nebude sláma křupavá, opět promíchejte a dejte péct na další 3 minuty. Tříminutové cykly opakujte až do doby, kdy bude sláma křupavá. Celková doba pečení se v závislosti na troubě může pohybovat v rozmezí 30–40 minut.
 - Smažená ryba: Tresku nakrájejte na jednotlivé porce. Ve větší misce prošlehejte 240 ml studeného piva se stejným množstvím mouky a lžičkou soli. Do jiné misky si připravte hladkou mouku na obalení tresky.
 - Do vyššího silnostěnného hrnce nalijte minimálně 3 cm vysokou vrstvu slunečnicového oleje, který rozehřejte na 190 °C. Jakmile olej dosáhne požadované teploty, obalte tresku v mouce, přebytečné množství oklepejte, dobře obalte v pivním těstíčku a ihned smažte z obou stran dozlatova. Usmažené porce pokládejte na mřížku, pod kterou umístěte papírovou utěrku. Stejně postupujte se zbytkem ryby.
 - Burger: Bulky rozřízněte a řezné plochy opečte na malém množství másla dozlatova. Na spodní polovinu rozetřete hráškové pyré, na něj dejte porci usmažené ryby, tatarskou omáčku a bramborovou slámu. Přiklopte druhou polovinou bulky. Ihned podávejte.