Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Dýňové řezy s mascarpone

8 řezů porcí
do 1 hodiny
Dýňové řezy
Dýňové řezy Autor: Gurmet
Dýně je univerzální surovina, která se dá připravovat nasladko i naslano. Dnes můžete podle našeho receptu vyzkoušet lahodné dýňové řezy s mascarpone, medem a ořechy. Dotažená chuť vás zaručeně okouzlí.
Reklama

Suroviny (8 řezů porcí)

Těsto:

Náplň a dokončení:

Reklama

Postup

  1. Z uvedených surovin vypracujte vláčné těsto a zabalené ve fólii ho uložte alespoň na 30 minut do chladničky.
  2. Mascarpone vyšlehejte s mlékem a 1 lžící medu do hladké pěny.
  3. Připravte si glazovanou dýni: V pánvi rozehřejte olej, vložte do něj dýni nakrájenou na asi 1–2 mm tenké plátky a z každé strany je na mírnějším plameni půl minuty restujte. Pak je zalijte zbylým medem a pánev odstavte. Dýni s medem nechte zcela vychladnout.
  4. Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto vyjměte z chladničky a nechte chvíli stát. Vyválejte ho do tvaru obdélníku a na plechu pokrytém pečicím papírem pečte přibližně 8 až 10 minut.
  5. Nechte vychladnout, potřete ochuceným mascarpone, poklaďte plátky dýně, posypte nadrcenými ořechy a nakrájejte na řezy.
Reklama

Gurmet - listopad 2013Časopis Gurmet – Vaše škola vaření

Na 100 stránkách listopadového čísla vás čeká 57 receptů na skvělá jídla jak na všední den, tak na svátek.

Tentokrát můžete ochutnat speciality z oblasti Vysočiny. Naučíme vás také klasickou metodu přípravy masa – konfitování (tímto způsobem připravíme kachní stehýnka) – i jídla, která můžete uvařit pouze v jedné nádobě.

Nedělní oběd bude tentokrát obzvlášť slavnostní, svatomartinský. Pokud si budete dopřávat hojnost mladého vína, poradíme vám, jak přeměnit vinné zátky v praktickou podložku pod horké nádobí!

Tématem měsíce je také zvěřina, přinášíme tři krásné klasické recepty z masa zajíce, srnky či kance. Najdete tu také nevšední jídla z dýně, typické speciality ze švýcarského kantonu Graubünden a přehled nejzajímavějších olejů a jejich zdravotních benefitů.

Objednejte si půlroční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 150 Kč! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama