Těsto
- hladká mouka 100 g
- lískové ořechy (mleté) 50 g
- máslo 100 g
- cukr 50 g
- žloutek 1 ks
- vanilkový cukr 1 sáček
Náplň a dokončení
- mascarpone 250 g
- mléko 1 lžíce
- med 4 lžíce
- dýně (dužina muškátové dýně) 300 g
- olivový olej 1 lžíce
- vlašské ořechy (nahrubo nasekané)
Postup přípravy
- Z uvedených surovin vypracujte vláčné těsto a zabalené ve fólii ho uložte alespoň na 30 minut do chladničky.
- Mascarpone vyšlehejte s mlékem a 1 lžící medu do hladké pěny.
- Připravte si glazovanou dýni: V pánvi rozehřejte olej, vložte do něj dýni nakrájenou na asi 1–2 mm tenké plátky a z každé strany je na mírnějším plameni půl minuty restujte. Pak je zalijte zbylým medem a pánev odstavte. Dýni s medem nechte zcela vychladnout.
- Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto vyjměte z chladničky a nechte chvíli stát. Vyválejte ho do tvaru obdélníku a na plechu pokrytém pečicím papírem pečte přibližně 8 až 10 minut.
- Nechte vychladnout, potřete ochuceným mascarpone, poklaďte plátky dýně, posypte nadrcenými ořechy a nakrájejte na řezy.