Suroviny
- cibule 5 kus
- bageta (na plátky nakrájené osmažíme na zbytku oleje a másla - volitelné ) 3 kus
- vývar ( - volitelné ) 1.5 l
- polévkové koření 5 kapka
- hladká mouka 1 lžička
- olej 2 lžíce
- černý pepř 5 kulička
- máslo 30 g
- sůl 1 lžička
- ementál 150 g
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na tenká kolečka či půlkolečka a osmažíme na části oleje a másla dorůžova. Zaprášíme moukou, zalijeme vodou nebo vývarem a přikápneme polévkové koření. Posolíme, přidáme pepř a necháme nejméně čtvrt hodiny vařit. Sýr jemně nastrouháme.
Na plátky nakrájené rohlíky osmažíme na zbytku oleje a másla a klademe je do polévkové mísy střídavě s vrstvou ementálu. Osmažené houstičky můžeme dát přímo do polévkových talířů a posypat sýrem podle přání. Těsně před podáváním vše zalijeme horkou polévkou.