Suroviny
- extra virgin olivový olej 1/4 hrnku + 1 lžíce
- hladkolistá petržel 4 stonky
- oregano 4 stonky
- rozmarýn 2 stonky
- bazalka 2 stonky + 2 na ozdobu
- cibule 1/2 ks
- česnek 3 stroužky
- nakládaná rajčata 800 g
- sůl
- chilli špetka
- smetana 1/4 hrnku
- bramborové noky cca 500 g
- mozzarella 230 g
- strouhaný parmazán 1/2 hrnku
- pepř
Postup přípravy
- Nalijte 1/4 hrnku olivového oleje do velké hluboké pánve a rozehřejte na mírném plameni. Přidejte petržel, oregano, rozmarýn a 2 stonky bazalky. Vařte asi 5 minut, dokud nejsou bylinky křupavé.
- Vyndejte bylinky, dejte stranou a do pánve přidejte cibuli a česnek. Snižte plamen a cibuli lehce restujte, dokud nezesklovatí, ne dohněda: asi 5–7 minut. Rajčata rozmačkejte rukou a přidejte do pánve i se šťávou.
- Dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a chilli vločkami. Duste asi 30–40 minut nebo dokud se omáčka nezahustí, občas promíchejte. Přilijte smetanu a sundejte z plamene.
- Mezitím přiveďte vodu v hrnci k varu a přidejte gnocchi. Osolte a vařte, dokud gnocchi nevyplavou na povrch. Sceďte a přesypejte do omáčky.
- Poklaďte rozpůlenými mozzarella kuličkami, posypejte parmazánem a zakápněte zbývajícím olivovým olejem. Nechejte rozpustit sýr, ozdobte čerstvou bazalkou a podávejte.
Vyzkoušejte také bramborové noky se sýrovou omáčkou a bazalkou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE. Rychlá večeře: Bramborové noky se sýrovou omáčkou a bazalkou