Na bernskou omáčku
- bílé víno 150 ml
Head
- olej 1 dávka
Na americké brambory
- olej 1 dávka
- směs koření 1 špetka
Na bernskou omáčku
- cukr 1 špetka
Postup přípravy
1
Maso očistíme a nakrájíme na dvoucentimetrové plátky
Osolíme, opepříme a zprudka je osmahneme z obou stran
Na závěr přidáme bylinky, česnek a máslo
Výpek a maso přendáme do pekáčku a před podáváním dopečeme v troubě 10minut na 180 stupňů
2
Na bernskou omáčku zalijeme jemně nakrájenou cibuli vínem a rychle svaříme, až se odpaří polovina tekutiny
Přecedíme, přidáme žloutky a ve vodní lázni vyšleháme do pěny
Pěnu odstavíme a všleháme do ní postupně rozehřáté máslo
Přidáme estragon a dochutíme pepřem a citronovou šťávou, solí a cukrem
Můžeme ještě zvýraznit chuť výpekem z masa
3
Brambory uvaříme v hrnci do poloměkka i se slupkou
Vychladlé nakrájíme na větší kousky, ty dáme do pekáče, polijeme asi osminkou másla se směsí a trochou oleje a zapečeme v troubě na 200 stupňů do křupava
4
Na salát potřebujeme druh lola rosso, kvalitní balzamikový ocet a 100 g anglické slaniny, kterou pokrájíme na plátky a usmažíme
Salát natrháme na kousky, postříkáme octem a posypeme a zalijeme opečenou slaninou
Promícháme, dochutíme