Suroviny
- vepřová žebra 1 kg
- vepřová kýta 0.5 kg
- brambory 3 kg
- cibule 2 kusy
- česnek 3 stroužky
- bílé zelí hlávka
- kmín špetka
Koření na marinádu
Postup přípravy
- Žebra nakrájíme a osolíme, kýtu bez kosti rozdělíme na plátky, které naklepeme a osolíme.
- Z vyjmenovaných surovin si připravíme marinádu, kam dáme žebra a maso, které necháme půl dne nebo přes noc marinovat.
- Následující den dáme žebra a maso péct, na dno dáme plátky masa a nahoru žebra.
- Brambory uvaříme se solí a kmínem, rozšťoucháme a přidáme do nich dozlatova osmaženou cibulku.
- Zelí na salát nakrájíme nebo nastrouháme na tenké nudličky, osolíme, opepříme a zalijeme zálivkou z octa, vody a cukru.
Autor receptu: Jiří Rohlík