Suroviny
- mrkev
- petržel
- celer 100 g
- kančí ořez 750 g
- vejce
- hladká mouka 200 g
Zvěřinový vývar s domácími lístečky a pravým šafránem
Postup přípravy
Zeleninu očistíme, zalijeme studenou vodou a na mírném ohni přivedeme k varu
Připravíme silný vývar, přidáme koření a necháme provařit
Mouku, vejce a vodu smícháme a připravíme si těsto na domácí těstoviny
Necháme je krátce odpočinout, poté vyválíme na tenký plát, z nějž formičkami vykrajujeme těstoviny, které poté uvaříme ve slané vodě
Zvěřinový vývar s domácími lístečky a pravým šafránem
Ingredience:
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 100 g celeru
- 750 g kančího ořezu
- 1 vejce
- 200 g hladké mouky
- 1 cibule
- petrželová nať
- celý pepř
- nové koření
- bobkový list
- sůl
- šafrán