Hlavní chod
- živáňská
Head
Postup přípravy
Maso a uzené nakrájíme na kostky
Brambory, klobásy a cibuli nakrájíme na plátky
Vše okořeníme, přidáme prolisovaný česnek a promícháme
Necháme aspoň hodinu odležet
Tuto směs rozdělíme na porce a zabalíme do alobalu
Pečeme na grilu, na roštu v troubě, nebo na ohni v horkém popelu
Jídlo je dobré se zálivkami a čerstvými zeleninovými saláty
vní chodKachní prsíčka se švestkovou omáčkou a škubánkypostup: 1
Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit
Uvařené prošťoucháme, přidáme máslo a hladkou mouku a necháme propařit na hodně mírném ohni asi dvacet minut
2
Mezitím si připravíme maso
Prsa opepříme, osolíme a dáme zprudka osmažit na rozpálenou pánev (nejprve kůží dolů)
3
Škubánky vymodelujeme do požadovaných tvarů a dáme je na pánvičku osmažit z obou stran
Maso nakrájíme na tenounké plátky a přeložíme do pekáče
Hotové škubánky s masem necháme dodělat a prohřát ve vyhřáté troubě
4
Z povidel a omáčky demi-glace na pánvičce vymícháme švestkovou omáčku
Dochutíme solí, citronovou šťávou apod
<!-- st1\:*{behavior:url(#ieooui) } --> <!-- /* Style Definitions */ table
MsoNormalTable {mso-style-name:"Normální tabulka"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5
4pt 0cm 5
4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:
0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10
0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} -->