Postup přípravy
- kapr 1 kus
Postup přípravy
- slanina 400 g
Head
- koření na ryby 1 špetka
- česnek 1 palička
- slanina 400 g
- brambory 1 kg
- rozmarýn 1 špetka
Postup přípravy
1
Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit
Uvařené prošťoucháme, přidáme máslo a hladkou mouku a necháme propařit na hodně mírném ohni asi dvacet minut
2
Mezitím si připravíme maso
Prsa opepříme, osolíme a dáme zprudka osmažit na rozpálenou pánev (nejprve kůží dolů)
3
Škubánky vymodelujeme do požadovaných tvarů a dáme je na pánvičku osmažit z obou stran
Maso nakrájíme na tenounké plátky a přeložíme do pekáče
Hotové škubánky s masem necháme dodělat a prohřát ve vyhřáté troubě
4
Z povidel a omáčky demi-glace na pánvičce vymícháme švestkovou omáčku
Dochutíme solí, citronovou šťávou apod
Hlavní chodZavalené kaprpostup: 1
Kapra upravíme na filety, které ještě podélně nařízneme ke kůži, aby byl na konci bez kostí
Pokud to nezvládneme, vystačíme si s podkovami
Kapra okořeníme kořením na ryby, orestujeme na másle kůží dolů a dáme péct asi na 200 stupňů do trouby na rozpáleném pomazánkovém máslu
2
Pak si nachystáme směs, kterou budeme kapra zakrývat
Nakrájíme cibuli, česnek a slaninu a vše promícháme
Tuto směs přidáváme k rybě asi 20 minut před dopečením
Na talíři porci ozdobíme větvičkou rozmarýnu
3
Mezitím si nakrájíme omyté brambory na kolečka, které osolíme a vložíme na jiný plech vymazaný olivovým olejem
Posypeme je solí a rozmarýnem v přiměřeném množství a dáme péct tak na 175 stupňů asi na 30 minut