Head
- brokolice 1 kus
Postup přípravy
- máslo 150 g
- česnek 1 stroužek
- tymián 1 kus
- koření pěti vůní 1 špetka
Head
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
- sůl None špetka
Head
- červená paprika 1 špetka
- bageta 2 kusy
Postup přípravy
Uvaříme brokolici doměkka a nakrájíme cibuli
Tu opečeme na pánvi, přidá se nakrájená brokolice, namačkaný česnek, sůl, pepř, muškátový oříšek
Teplá směs se dá na plátky pečiva, zasype sýrem a může ozdobit trochou červené papriky
Tousty dáme zapéct na pět minutek do rozpálené trouby
Jemná domácí paštička s bylinkovou bagetkouta dost riskovala, ale kupodivu bylo odpůrců jater méně než odpůrců hub, což ovlivnilo hodnocení následujícího chodu
Domácí paštika byla pochválena
Ingredience: - 400 g kuřecích a králičích jater,- 150 g másla (+ 50 g na zalití),- 1 prolisovaný stroužek česneku,- 1 velká snítka tymiánu,- špetka koření pěti vůní,- 2 lžíce šlehačky,- sůl,- pepř
- cibulepostup:Játra očistíme
V hlubší pánvi rozehřejeme oříšek másla a po dobu asi dvou minut osmahneme cibuli s česnekem
Přidáme koření a tymián, po minutě játra
Orestujeme je doměkka
Směs rozmixujeme se změklým máslem, smetanou, solí a pepřem
Hmotu dáme do misky vyložené igelitem a uhladíme
Zalijeme rozpuštěným máslem a necháme ztuhnout
Teplota: 160 °CVhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 5 Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká Doba přípravy: do 30 minut + čas na chladnutí a odleženíČas vaření: do 30 minutRecipe category: předkrm / restování / chlazení