Postup přípravy 1
- brambory 5 kusů
Postup přípravy 3
- olej 1 lžíce
- koření italské salátové bylinky 1 dávka
Postup přípravy 2
- cibule 1 kus
Postup přípravy
1
Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme do poloměkka
Necháme je částečně vychladnout, ještě teplé je rozpůlíme a vydlabeme lžičkou střed
Tuto hmotu dáme do misky a přidáme nakrájenou šunku, sýr, lučinu a vše důkladně vidličkou rozmačkáme, osolíme a opepříme, můžeme i opaprikovat, promícháme
Brambory naplníme a dáme na pekáč vyložený alobalem a pečeme dozlatova asi 10 minut při 200 stupních
Nakonec je posypeme nastrouhaným sýrem
2
Umícháme oba smetanové dipy k bramboře
Jeden je s rozdrceným česnekem a druhý s pokrájenou paprikou – kapií a cibulkou
3
Zeleninový salát promícháme s olejovo-citronovou zálivkou a podáváme k dipům a plněným bramborám