Suroviny
Postup přípravy
1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme, potřeme hořčicí, poklademe anglickou slaninou a přidáme několik namočených sušených švestek. Zabalíme pět závitků, spíchneme je párátkem a vyrovnáme do zapékací nádoby na vrstvu nahrubo pokrájené cibule. Zalijeme smetanou a vložíme do trouby. Když je maso měkké, vyndáme závitky a doděláme šťávu.
2. K jídlu je dobrá bramborová kaše. Nejprve si v osolené vodě uvaříme oloupané brambory doměkka. Na másle osmažíme cibulku a zbytky anglické slaniny. Šlehačem vymícháme kaši, kam přidáme cibulku se slaninou, přilijeme horké mléko. Podáváme k masu a navrchu ještě posypeme kroužky pórku nebo zelenou natí z lahůdkové cibulky.