Plněné brambory
- brambory 6 kusy
Vepřové kostky s ovocnou omáčkou
Postup přípravy
1
Oloupeme zázvor a česnek a vše včetně feferonky pokrájíme
Vymačkáme šťávu z pomerančů a smícháme ji s nadrobno nakrájenou pomerančovou kůrou, zázvorem, česnekem, feferonkou, solí, pepřem a cukrem
Maso omyjeme, nakrájíme na kostky, prudce opečeme na oleji a naložíme do připravené marinády s vývarem
Přikryté hodinu pečeme v troubě, poté vypečenou šťávu slijeme a maso opékáme ještě asi deset minut
Šťávu scedíme, zvlášť zahustíme jíškou a dochutíme
2
Brambory nakrájíme na plátky – ale nedokrajujeme až do konce! Vznikne harmonika
Do každé její mezery vložíme plátek cibule a červené papriky (kapie)
Osolíme, případně okořeníme grilovacím kořením
Brambory pečeme v troubě s masem na zvláštním plechu asi hodinu
(Nebo je vydlabeme a plníme
)