Suroviny
Postup přípravy
1
Z vepřové panenky odkrojíme špičky a palce, aby nám vznikly krásné špalíky asi 10 až 12 cm dlouhé na porci
Maso omyjeme a lehce osolíme
Čerstvé bylinky spolu s olivovým olejem promačkáme do masa a necháme odpočinout v lednici 2 až 3 hodiny
Chřest obalíme ve slanině
2
Rozpálíme pánev a nalijeme na ni malé množství olivového oleje a postupně klademe maso
Na každé straně panenky vždy opékáme jednu minutu a převracíme atd
(tj
celkem 4 minuty)
Na pánvi rovněž orestujeme chřest se slaninou
Předehřejeme troubu na 180 stupňů, vše dáme do horké trouby a pečeme 8 až 10 minut
3
Na brambory přepustíme na pánvi půlku až 3/4 kostky másla, orestujeme cibuli pokrájenou nahrubo, přidáme česnek nakrájený na plátky a nakonec přidáme jarní cibulku nakrájenou na kolečka
Okořeníme podravkou
Směs se přidá do teplých brambor uvařených doměkka a rozšťouchá se
Šťouchané brambory ozdobíme čerstvým tymiánem nebo rozmarýnem