Polévka
- kroupová polévka
Postup přípravy
Postup přípravy
Takto připravený vývar budeme potřebovat na polévku a na podlití mletého masa
Ve větším hrnci osmažíme na másle cibulku, česnek, zalijeme vývarem a přidáme kroupy, na kostky nakrájené brambory, houby, celer, mrkev, pepř a sůl
Vaříme patnáct minut
Přidáme na kostky nakrájené uzené maso
Polévku podáváme posypanou čerstvou petrželkou
Polévka
Uzená kroupová
Ingredience:
- 500 g uzeného masa
- ¼ hrnku hub
- ¼ hrnku krupek
- máslo
- bobkový list
- nové koření
- černý pepř
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- ¼ celeru, 1 stvol řapíkatého celeru
- 1 petržel
- 1 mrkev
- pár větších brambor