Suroviny
- brambory 1.5 kg
- sýr raclette 300 g
- sůl 1 špetka
- cuketa 1 kus
- žampion 1 špetka
- kuřecí prsa 300 g
- vepřové panenky 300 g
Postup přípravy
Brambory uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka (cca 20 minut)
Podle chuti a potřeby je poté buď oloupejte, nebo ne
V pánvičkách přístroje na raclette nechte roztavit plátky sýra (půjde to i na pánvi, ohnivzdorném talíři nebo v zapékací misce v zahřáté troubě – v tom případě i rovnou na bramborách)
Podle chuti si může každý svoji porci osolit, opepřit či jinak okořenit a podobně
Navíc můžete péct maso, slaninu, žampiony, cuketu nebo nahřívat pečivo na rozžhavené plotýnce
Podáváme s různými tipy salátů a dipů, které si připravíme podle vlastní chuti