Těstoviny jsou doménou především italské kuchyně. Sušené těstoviny by měly být v každé spíži, jsou totiž nenáročné na přípravu a během půl hodinky z nich můžete vykouzlit dokonalé jídlo, na kterém si pochutná celá rodina. Ještě rychlejší na přípravu jsou čerstvé těstoviny, které jsou již dnes běžně v nabídce obchodů. Navíc jim sluší jednoduchá úprava, klidně si vystačíte s dobrým olejem, kvalitním pepřem a originálním italským sýrem, například parmazánem nebo pecorinem.
Těstoviny se ale používají i v mnoha jiných kuchyních (co třeba české nudle s mákem?). Například asijské kuchyně používají nudle z rýžové nebo pohankové mouky a připravit z nich můžete bleskové stir-fry s masem a zeleninou.
A teď už malá inspirace - od pondělí do pátku:
PONDĚLÍ:
Zapečené těstoviny jsou vděčné S minimální námahou vykouzlíte během chvíle plný pekáč potěšení. Možná nedáte dopustit na šunkofleky, ale zkuste to i jinak.
ÚTERÝ:
Plnohodnotné jídlo tvoří dobře dochucené masové koule s omáčkou, které servírujte s těstovinami. Tohle jídlo ocení i děti a masožravý muž :)
STŘEDA:
Klasika všech klasik se nikdy neomrzí. Rajčatová omáčka připravená s láskou a péčí je jídlo, které budete milovat od dětství až do stáří. Vsaďte na co nejkvalitnější suroviny, odmění se vám neodolatelnou chutí.
ČTVRTEK:
Bleskové smažené nudle s vepřovým masem a domácí chilli omáčkou je "dospělácké" jídlo, které si budete připravovat často. Jednoduše se dá obměňovat - zkoušejte různé druhy zeleniny i masa.
PÁTEK:
Těstoviny promění i polévku v plnohodnotné jídlo. Právě husté hřejivé polévky jsou do tohoto počasí ideálním pokrmem. Krásně zasytí a zároven pohladí po duši.
Připravila Klára Michalová