Suroviny
- klobásy salsiccia 455 g
- chléb 2 tlusté plátky
- vejce 1 ks
- oregano 1/2 hrnku
- kmín 2 lžičky
- melasa 1 lžíce
- chilli pasta (gochujang (korejská chilli pasta) ) 1 lžíce
- olivový olej 2 lžíce
- česnek 4 stroužky
- rajčata 790 g
- harissa 2 lžíce
- mozzarella 225 g
- sýr provolone 115 g
- oregano
- těstoviny
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 230 °C. Pekáč o rozměrech 22 x 33 cm vymažte olivovým olejem.
- Rozřízněte střívka u klobás a mleté maso z nich vložte do mísy. Chléb navlhčete vodou, nesmí být ale promočený. Jemně z něj vymačkejte přebytečnou vodu, rozdrobte ho na kousky a přidejte do mísy s masem. Dál přidejte vejce, oregano, kmín, melasu a gochujang.
- Potřete si ruce trochou olivového oleje a vyválejte maso do kuliček o velikosti polévkové lžíce (bude jich asi deset až dvanáct). Kuličky vložte do připraveného pekáče a dejte do trouby. Pečte asi 15 minut nebo dokud nebudou zvenku křupavé, ale ne úplně propečené.
- Zatímco se maso peče, smíchejte v misce olivový olej, česnek, rajčata, harissu (pokud chcete) a špetku soli a pepř. Jakmile je maso křupavé na povrchu, zalijte ho připravenou omáčkou. Zakryjte pekáč alobalem a pečte dalších 25 minut nebo dokud nebude maso propečené.
- Následně odstraňte alobal a přidejte sýr. Vložte zpět do trouby asi na 10 minut, dokud se sýr neroztaví a nezezlátne. Podávejte s čerstvým oreganem a oblíbenými těstovinami!