Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pečené masové koule s oreganem

4–6 porce
do 1 hodiny
Pečené masové koule s oregánem
Pečené masové koule s oregánem
Špagety s masovými kuličkami nejsou původem z Itálie, jak si někteří myslí, ale rozhodně je to pochoutka. Vyzkoušejte variantu s oreganem a lehce pikantním mletým masem!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 230 °C. Pekáč o rozměrech 22 x 33 cm vymažte olivovým olejem.
  2. Rozřízněte střívka u klobás a mleté maso z nich vložte do mísy. Chléb navlhčete vodou, nesmí být ale promočený. Jemně z něj vymačkejte přebytečnou vodu, rozdrobte ho na kousky a přidejte do mísy s masem. Dál přidejte vejce, oregano, kmín, melasu a gochujang.
  3. Potřete si ruce trochou olivového oleje a vyválejte maso do kuliček o velikosti polévkové lžíce (bude jich asi deset až dvanáct). Kuličky vložte do připraveného pekáče a dejte do trouby. Pečte asi 15 minut nebo dokud nebudou zvenku křupavé, ale ne úplně propečené.
  4. Zatímco se maso peče, smíchejte v misce olivový olej, česnek, rajčata, harissu (pokud chcete) a špetku soli a pepř. Jakmile je maso křupavé na povrchu, zalijte ho připravenou omáčkou. Zakryjte pekáč alobalem a pečte dalších 25 minut nebo dokud nebude maso propečené.
  5. Následně odstraňte alobal a přidejte sýr. Vložte zpět do trouby asi na 10 minut, dokud se sýr neroztaví a nezezlátne. Podávejte s čerstvým oreganem a oblíbenými těstovinami!
Reklama

Pečené masové koule s oregánem 3 Foto:

Pečené masové koule s oregánem 2 Foto:

Pečené masové koule s oregánem, foto: halfbakedharvest.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama