Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Ostré vepřové stir-fry s arašídy a chilli omáčkou

4 porce
do 30 minut
Ostré vepřové stir-fry s arašídy a chilli omáčkou
Ostré vepřové stir-fry s arašídy a chilli omáčkou Autor: Zdeněk Lhoták
Jídlo z jedné pánve, které je hotové raz dva. Aneb inspirujte se při letním vaření asijskou kuchyní...
Reklama
Reklama

Postup

  1. Nejprve si připravte omáčku: Chilli papričky, česnek, koriandr, cukr, rybí omáčku, limetkovou šťávu a zázvor dejte do mixéru. Mixujte 1–2 minuty nebo dokud nebude omáčka najemno rozmixovaná.
  2. Dejte rýžové nudle do mísy a přelijte je vařicí vodou. Nechte stát 6–8 minut, až změknou. Vodu slijte, nudle prolijte studenou vodou, aby zchladly, a nechte okapat.
  3. Ve woku nebo velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a na velkém plameni restujte arašídy 1–2 minuty nebo dokud nezezlátnou. Vyndejte je z pánve a nechte stranou.
  4. Do pánve dejte vepřové maso nakrájené na nudličky a restujte zprudka 2–3 minuty, až bude opečené dozlatova. Přidejte fazolky, brokolici a špenát a restujte 3–4 minuty, až zelenina zkřehne.
  5. Přidejte připravené nudle a chilli omáčku a společně minutu promíchávejte.
  6. Před podáváním zasypte opraženými arašídy a čerstvým koriandrem.
Reklama

Prima tipy:

• Čerstvou chilli omáčku můžete skladovat v uzavřené sklenici v lednici až týden.

• Omáčka se skvěle hodí k marinování masa a mořských plodů. Promíchejte je s omáčkou v nekovové misce, přikryjte a nechte v lednici přes noc.

• Omáčku lze také použít jako dresink na na saláty nebo stir-fry pokrmy z nudlí v asijském stylu.

• Pokud to máte rádi hodně ostré, můžete přidat malou červenou chilli papričku navíc.

Čerstvá chilli omáčka Foto:

Ostré vepřové stir-fry s arašídy a chilli omáčkou  Foto:

Ostré vepřové stir-fry s arašídy a chilli omáčkou, foto: Zdeněk Lhoták

Související témata: stir-fry , brokolice , Hlavní jídla , Asijská kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama