Chilli omáčka (2 hrnky)
- červené chilli papričky (delší, nakrájené) 4 ks
- česnek 3 stroužky
- koriandr (lístky čerstvého ) 1 hrnek
- palmový cukr (nastrouhaný) 1/2 hrnku
- rybí omáčka 1/2 hrnku
- limetková šťáva 1 hrnek (asi 4 limety)
- zázvor (čerstvý, oloupaný a nakrájený) 5cm kousek
Stir-fry
- rýžové nudle (ploché) 200 g
- sezamový olej 1 lžíce
- arašídy (nesolené, nahrubo nasekané) 1/2 hrnku
- vepřová kýta (na tenké nudličky) 500 g
- zelené fazolky ( podélně nakrájené) 200 g
- brokolice (menší, rozebraná na růžičky) 1 ks
- baby špenát (čerstvý) 3 hrnky
- chilli omáčka 1/2 hrnku
- koriandr (čerstvý) 1 hrnek
Postup přípravy
- Nejprve si připravte omáčku: Chilli papričky, česnek, koriandr, cukr, rybí omáčku, limetkovou šťávu a zázvor dejte do mixéru. Mixujte 1–2 minuty nebo dokud nebude omáčka najemno rozmixovaná.
- Dejte rýžové nudle do mísy a přelijte je vařicí vodou. Nechte stát 6–8 minut, až změknou. Vodu slijte, nudle prolijte studenou vodou, aby zchladly, a nechte okapat.
- Ve woku nebo velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a na velkém plameni restujte arašídy 1–2 minuty nebo dokud nezezlátnou. Vyndejte je z pánve a nechte stranou.
- Do pánve dejte vepřové maso nakrájené na nudličky a restujte zprudka 2–3 minuty, až bude opečené dozlatova. Přidejte fazolky, brokolici a špenát a restujte 3–4 minuty, až zelenina zkřehne.
- Přidejte připravené nudle a chilli omáčku a společně minutu promíchávejte.
- Před podáváním zasypte opraženými arašídy a čerstvým koriandrem.