Suroviny
- tuňák 600 g
- brambory 0.5 kg
- citronová šťáva 0.075 l
- rukola 100 g
- česnek 3 stroužky
- pomeranč 1 g
- pepř 1 g
- olivový olej 0.05 l
- sůl 0.5 g
- cherry rajčata 10 g
Postup přípravy
1. Brambory ve slupce důkladně omyjeme a dáme vařit přibližně na 45 minut do osolené vody.
2. Mezitím si uděláme zálivku na salát a tuňáka. Citronovou šťávu, olivový olej a prolisovaný česnek rozmícháme, přidáme špetku nastrouhané kůry z pomeranče a vše důkladně promícháme.
3. Rukolu omyjeme, naaranžujeme na talíř a polijeme zálivkou. Vedle naservírujeme porci brambor, přidáme měsíček pomeranče a na salát položíme osoleného a opepřeného osmaženého tuňáka. Přidáme 2 až 3 cherry rajčátka na ozdobu.