Suroviny
- cibule 1 ks
- lilek 1 ks
- červená paprika 1 ks
- cuketa 2 ks
- olivový olej 50 ml
- rýže 250 g
- hovězí steak 4 ks
- bazalka
Postup přípravy
- Všechnu zeleninu, nakrájenou na malé kousky, dejte do pekáče, polijte olejem a ochuťte solí a pepřem. Dejte do předehřáté trouby na 200 °C na 30–40 minut.
- Zatímco je zelenina v troubě, uvařte těstovinovou rýži v hrnci vařící osolené vody. Potom ji nechte dobře okapat a uchovejte teplou. Ochuťte proužky hovězího a opékejte je na horké pánvi asi 3 minuty, až budou propečené podle vaší chuti.
- Když bude zelenina upečená, vmíchejte ji do těstovin, včetně šťáv, které zůstaly v pekáči. Přidejte hovězí proužky a podávejte ozdobené čerstvou bazalkou.