Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Teplý houbový salát z hlívy ústřičné

4 porce
do 30 minut
Teplý houbový salát z hlívy ústřičné
Teplý houbový salát z hlívy ústřičné Autor: Marek Bartoš / Lehká kuchyně
Houbařská sezona sice už skončila, ale hlíva ústřičná naštěstí stále roste, a tak si tuto vegetariánskou lahůdku můžete dopřát kdykoliv. Salát chutná výborně samotný i jako příloha těstovin nebo k pečenému masu.
Reklama

Další vybrané recepty z nové kuchařky Zdeňka Pohlreicha najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Sváteční pohoda s Prima FRESH  Foto:

Užijte si sváteční pohodu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Nové číslo časopisu Prima FRESH plné inspirace, která vám zpříjemní sváteční čas i zimní radovánky, najdete v prodeji již od středy 16. listopadu.
Reklama

Postup

  1. Rozpalte větší pánev, vlijte do ní olej, vložte houby, osolte, opepřete a restujte alespoň 5 minut, až houby trochu změknou. Občas promíchejte. Přidejte tymián, bobkový list, řapíkatý celer, mrkev, šalotku a česnek a opékejte dalších 5 minut. Vsypte bylinky a 2 minuty poduste.
  2. Mezitím promíchejte ocet s olejem a citronovou šťávou a dochuťte solí a pepřem. Restované houby rozdělte na talíř a přelijte zálivkou.
Reklama

Teplý houbový salát z hlívy ústřičné  Foto: Teplý houbový salát z hlívy ústřičné; foto: Marek Bartoš/Lehká kuchyně

Lehká kuchyně Foto:

Lehká kuchyně

Zdeněk Pohlreich

„Celý život jsem na dietě a vlastně nevím, na jaké. Mám nadváhu prolínající se s obezitou a strašnou chuť s tím něco udělat. Nejde ale o dietu, která jednou skončí, jde o způsob, jak to vyřešit tzv. z gruntu. Rozhodl jsem se napsat knihu o rozumném jídle, bez gastronomické hysterie a zdraví nebezpečných experimentů. Lehká kuchyně je o tom, jak vařit zdravě (raději bych řekl rozumně) a se zachováním toho, co mě na gastronomii nejvíce vzrušuje a proč ji mám rád – skvělé chuti a prezentace jídla! Tyto pokrmy mohou chutnat báječně a vypadat lákavě a navíc se po nich nesvalíte na gauč, ale budete se cítit lehce!“

V nové kuchařce najdete 87 receptů. Vydává nakladatelství Sevruga, doporučená cena 399 Kč.

Knihu můžete zakoupit ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama