Salát
- olivový olej 2 lžíce
- hlíva ústřičná (nakrájená na plátky) 500 g
- sůl
- tymián 1 snítka
- bobkový list 1 ks
- řapíkatý celer 2 řapíky
- mrkev 1 ks
- šalotka 1 ks
- česnek 1 stroužek
- bazalka 1 hrst
- oregano 1 snítka
Zálivka
- balzamikový ocet 2 lžíce
- extra virgin olivový olej 2 lžíce
- citronová šťáva 1 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Další vybrané recepty z nové kuchařky Zdeňka Pohlreicha najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:
Článek
Užijte si sváteční pohodu s novým číslem časopisu Prima FRESH!
Nové číslo časopisu Prima FRESH plné inspirace, která vám zpříjemní sváteční čas i zimní radovánky, najdete v prodeji již od středy 16. listopadu.
Postup přípravy
- Rozpalte větší pánev, vlijte do ní olej, vložte houby, osolte, opepřete a restujte alespoň 5 minut, až houby trochu změknou. Občas promíchejte. Přidejte tymián, bobkový list, řapíkatý celer, mrkev, šalotku a česnek a opékejte dalších 5 minut. Vsypte bylinky a 2 minuty poduste.
- Mezitím promíchejte ocet s olejem a citronovou šťávou a dochuťte solí a pepřem. Restované houby rozdělte na talíř a přelijte zálivkou.