2
- bageta 1 kus
Head
- losos 150 g
- cibule 1 kus
- kopr 1 kus
- kapary 1 sklenice
- sůl 1 špetka
- cukr 1 špetka
- olivový olej 2 lžíce
- hořčice 1 lžička
- worchestrová omáčka 1 lžička
- pepř 1 špetka
- citronová šťáva 1 dávka
- bazalka či pesto 1 špetka
Postup přípravy
1
V míse smícháme dvě lžíce olivového oleje, sůl, trochu cukru, citronovou šťávu, worcester, dijonskou hořčici, bílý pepř, najemno nakrájenou cibuli, kopr a kapary
Přidáme najemno pokrájeného lososa – syrového i uzeného
Dobře promícháme a necháme v chladu odležet
2
Před podáváním nakrájíme bagetu na plátky, pečivo pomašlujeme rozpuštěným máslem ochuceným bazalkou či pestem a ogrilujeme