Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Svíčková s muffinem a medailonky

4 porce
do 1,5 hodiny
Svíčková s muffinem a medailonky
Svíčková s muffinem a medailonky Autor: Easy weekends
Sváteční svíčkovou omáčku zkuste tentokrát podle originálního receptu. Místo knedlíků připravte výtečné slané muffiny a maso servírujte v minutkové úpravě.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Zeleninu a cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte na oleji spolu s kořením dozlatova. Přidejte cukr a restujte minutu. Zalijte octem a nechte odpařit. Přilijte vývar. Oloupaný citron nakrájejte a přidejte do kastrolu. Na mírném ohni vařte 40 minut, do změknutí zeleniny.
  2. Vyjměte koření a rozmixujte dohladka. Přidejte smetanu a lehce povařte. Dochuťte solí, případně cukrem. Nakonec přidejte máslo a zamíchejte.
  3. Na muffiny nakrájejte rohlíky na kostky asi 1x1 cm. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a opečte dozlatova. Dejte do misky, vsypte hrst nasekané petrželky, máslo, žloutky, mléko, mrkev, mouku a muškátový oříšek. Z bílků vyšlehejte se špetkou soli sníh a opatrně ho vmíchejte do hmoty.
  4. SIlikonové formičky na muffiny vymažte máslem. Naplňte je těstem. Vložte do kastrolu s vodou na pařák. Přiveďte k varu a vařte pod poklicí v páře asi 20 minut.
  5. Svíčkovou nakrájejte na 4 medailonky. Osolte a opepřete. Obalte plátkem slaniny a svažte provázkem. Medailonky zprudka opékejte minutu na oleji z každé strany. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte asi 10 minut.
  6. Podávejte s muffiny a s omáčkou.
Reklama

Svíčková s muffinem a medailonky  Foto:

Svíčková s muffinem a medailonky, foto: Easy weekends

Easy weekends Foto:

Easy weekends

David Skokan, ed. Jana Vašáková

Snadné víkendové vaření na celý rok

Hledáte inspiraci na snadné a zároveň sezonní pokrmy na víkendový stůl? Řešíte, co uvařit, aby si pochutnala celá rodina? Pak vám přijde k chuti knížka od kuchaře a foodstylisty Davida Skokana.

Od jara až do zimy vám bude průvodcem surovinami pro dané období a zároveň vám představí více než 90 vyzkoušených receptů nejen na víkend. Mužská jízda v kuchyni může začít…

Vydalo nakladatelství Mladá Fronta.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama